Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ’74 ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ – ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙ ΛΕΜΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΜΕ HIGH TECΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ… ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΦΡΟΝΙΜΑ
Χούντα και ανατίναξη κάθε προσωπικής ελευθερίας. Αυτό φέρνει ο Πρωθυπουργός που έχει ξεζουμίσει τους φορολογούμενους για να αγοράζει “παιχνιδάκια” που θα παρακολουθεί τα πάντα. Νόμιμα!

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, της οποία επικεφαλής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αγόρασε νέο σύστημα εκτεταμένων υποκλοπών τόσο τηλεφώνων όσο και εφαρμογών όπως Viber, Whats app, Signal και τα λοιπά. Πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που θα αποκτήσουν οι οι μυστικές υπηρεσίες υπό τον άμεσο έλεγχο του Μαξίμου (με κόστος 6.200.000 ευρώ) και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα καταγραφής χιλιάδων τηλεφώνων.

Η διαφορά του από τα υπάρχοντα συστήματα παρακολούθησης έγκειται ακριβώς στη δυνατότητά του να χαρτογραφεί πλήρως τις τηλεφωνικές επαφές μεταξύ των διαδικτυακών πλατφορμών.

Το σύστημα που διαθέτει μέχρι τώρα η ΕΥΠ έχει τη δυνατότητα καταγραφής των συνομιλιών περίπου 600 κινητών και 100 σταθερών τηλεφώνων, όπως και της live παρακολούθησης 100 τηλεφώνων.

Ετσι, λοιπόν, αποφασίσθηκε η προμήθεια νέου συστήματος που θα αφορά και τις διαδικτυακές εφαρμογές κινητών τηλεφώνων. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια του νέου συστήματος της ΕΥΠ έγινε στις 18 Ιουλίου 2020 με σχετικά μικρές προθεσμίες (υποβολή προσφορών έως αρχές Αυγούστου) και με ιδιαίτερη προσοχή στη μη εμπλοκή τρίτων εταιρειών.
Βάσει των προδιαγραφών του, με το νέο σύστημα η ΕΥΠ θα μπορεί να προχωρά στην παρακολούθηση-καταγραφή τουλάχιστον 1.100 «στόχων» κινητής τηλεφωνίας και 500 στόχων σταθερής τηλεφωνίας. Επιπλέον, το νέο σύστημα θα εξασφαλίζει την ταυτόχρονη-live παρακολούθηση 350 «στόχων» κινητής τηλεφωνίας και 200 στόχων σταθερής τηλεφωνίας.

Επίσης το νέο σύστημα παρακολούθησης είναι ότι η ΕΥΠ θα έχει πρόσβαση στις επαφές που ο εκάστοτε κάτοχος θα μπορεί να καλεί μέσω Viber και άλλων περίπου 1.000 προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεφωνίας (VoIP-Voice over Internet Protocol), αλλά και ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται και ποιο προφίλ χρησιμοποιεί στο Facebook μέσω του κινητού του, κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι τώρα.

Με λίγα λόγια σε λίγες βδομάδες το Μαξίμου θα μπορεί να «ακούει» και να καταγράφει τις συνομιλίες χιλιάδων πολιτών, την ώρα μάλιστα, που γίνεται λόγος για νομοσχέδιο που θα ελέγχει τα social media.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία και σοβαρά ερωτήματα είναι ότι σύστημα το αγόρασε η ΕΥΠ και όχι η ΕΛ.ΑΣ. η οποία λειτουργεί με πιο «διαφανή» τρόπο αλλά το έχει και μεγαλύτερη ανάγκη. Και ο νοών νοείτο!
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%97-%ce%a7%ce%9f%ce%a5%ce%9d%ce%a4%ce%91-%ce%a4%ce%9f%ce%a5-74-%ce%97%ce%a4%ce%91%ce%9d-%ce%a0%ce%91%ce%99%ce%94%ce%99%ce%9a%ce%97-%ce%a7%ce%91%ce%a1%ce%91-%ce%9c%ce%a0%ce%a1%ce%9f%ce%a3%ce%a4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...