Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΡΟΝΟ - Στιγμές Δόξας, μα κι αισχύνης στην Κάλυμνο, με αφορμή την επίσκεψη αυτή τη στιγμή του πρωθυπουργού, για τα εγκαίνια της ΑΕΝ. (φωτο, βίντεο)Ο γράφων, με καταγωγή από Βεργίνα και Ληξούρι, έχει ξαναδηλώσει την Κάλυμνο ως τρίτη του πατρίδα, υπεραγαπημένη, μαζί με όλα της τα στολίδια τα οποία έζησε και δάκρυσε από συγκίνηση ( Ψέριμο, Ίμια, Τέλενδο).Η Κάλυμνος, ένα πραγματικά παλικαρίσιο νησί, σήμερα το πρωί έτοιμη να στείλει σκληρό μήνυμα στον πρωθυπουργό, για τα εθνικά μας θέματα. Έναν πρωθυπουργό που βρέθηκε εκεί επίσης στην εορτή των Θεοφανίων και  την ανακήρυξή του σε "επίτιμο δημότη" που τού δόθηκε, την παράτησε εκεί, δεν την πήρε μαζί του.

Σήμερα ξαναβρίσκεται εκεί (και μάλιστα μόλις πριν από λίγο αφίχθη με Σινούκ από την Κω, ώρα 11:30 πρωινή), για να παρευρεθεί στα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

Από μέρες, τα παιδιά δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, ετοιμάζονταν για να δηλώσουν φωναχτά και με πανώ την αντίθεσή τους στην αντιμετώπιση της κυβέρνησης για τα εθνικά μας θέματα. Πολλοί κάτοικοι επίσης αποφάσισαν να συστρατευτούν με τα παιδιά, σε μια μαζική διαμαρτυρία στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι προσκυνημένοι όμως βρίσκονται παντού. Παίρνοντας γραμμή από Αθήνα κατηγόρησαν και προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την κινητοποίηση, με την δικαιολογία ότι θα είναι εις βάρος της υπόληψης και του αναπτυξιακού μέλλοντος του νησιού.

Διευθυντές των σχολείων μάλιστα συμβούλεψαν τα παιδιά να μην προχωρήσουν σε τέτοιες δραστηριότητες. Συριζοστρατός παντού, και στην Κάλυμνο...Το αεροδρόμιο της Καλύμνου προστατευμένο σαν αστακός. Στην διαδρομή προς την Χώρα, στον οικισμό/οροπέδιο Άργος, κάτοικοι έτοιμοι για όλα!


Ο πρωθυπουργός με τη συνοδεία του περνά από το Άργος:

  Έξω από τη Σχολή, αυτή τη στιγμή (ώρα 12η μεσημβρινή) πλήθος κόσμου...
Στο βίντεο πρωτοστατούν όλοι οι στενοί μου φίλοι στο νησί...Είμαι υπερήφανος για όλους τους, καθώς και για κάποιους ευλαβείς ιερείς πολύτεκνους, που γνωρίζω προσωπικά, και οι οποίοι έβαλαν την πατρίδα πάνω από τον μισθό που θα συντηρήσει την οικογένεια, και έλαβαν μέρος με σθένος, κραδαίνοντας την μακεδονική σημαία!12:30, Μεγάλη ομάδα παιδιών, παρά τις προειδοποιήσεις, τραγούδησε δυνατά το "Μακεδονία ξακουστή" και τον Εθνικό μας Ύμνο, ώστε να καλύψει η ένταση της φωνής τους το τυπικό των εγκαινίων:


Κάποιες αρχικές συλλήψεις πατριωτών είχαν αίσιο τέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...