Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Προκαλεί και πάλι ο ναρκεμπορας Ράμα μιλώντας για «προβοκάτορες κηδειών»


«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντ Ράμα, όσους παραβρέθηκαν  στην κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα που ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου εκτελέστηκε από τις επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.

Απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του, που του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες, και «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος» όπως υποστήριξε, ο Έντι Ράμα εμφανίστηκε μεν διαλλακτικός, χρησιμοποίησε όμως, σκληρή γλώσσα για όσους παρευρέθηκαν στην κηδεία.

«Το κράτος δεν μάχεται με φέρετρα»

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός, απαντώντας στις υποδείξεις συμπατριώτη του (με προφίλ Lucky Boy London) που του ζήτησε να κάνει παρέμβαση και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος».  Ο ίδιος που λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Κατσίφα χαρακτήρισε τον νεκρό «εξτρεμιστή» και «τρελό», έστρεψε τα πυρά του κατά όσων παραβρέθηκαν στην κηδεία του άτυχου ομογενή, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας τραγούδια στη μνήμη του, αποκαλώντας τους «βρωμερές υπάρξεις» αλλά επιχειρώντας ταυτόχρονα να φανεί διαλλακτικός ρίχνοντας γέφυρες φιλίας.
Και συμπλήρωσε:  “Ένα έθνος όπως το ελληνικό, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».
https://www.press4u.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...