Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Καρτέλ Ρομά εξαρθρώθηκε στο Μενίδι: Όπλα, ναρκωτικά και δεκάδες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν στους καταυλισμούς

Καταστάσεις «Κολομβίας» θύμιζε το δίκτυο που είχαν στήσει τα μέλη της πολυπλόκαμης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική με επίκεντρο τους καταυλισμούς Ρομά της Αγίας Σωτήρας της Αυλίζας Αχαρνών.

Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος εμπορίας του θανάτου είχαν σχηματίσει μια μακριά ανθρώπινη αλυσίδα από φύλακες, βαποράκια και διακινητές, και είχαν οργανώσει ένα περίπλοκο δίκτυο κάλυψης της δράσης τους, αξιοποιώντας ένα ευρύτατο δίκτυο από σπίτια και κλειστούς χώρους, όπως αποθήκες για την φύλαξη και την επί τόπου χρήση ναρκωτικών από ουσιοεξαρτημένα άτομα, προκειμένου να μην εντοπίζονται τα ίχνη τους.
Κατά την εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν 24 μέλη της σπείρας εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, ηλικίας από 20 έως 71(!) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Βασικό χαρακτηριστικό του κυκλώματος ήταν η μεθοδική προσπάθειά τους να «εξαφανίζουν» τα ίχνη της διακίνησης και της χρήσης ναρκωτικών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα αποτελείτο από δύο ομάδες με «στρατηγείο» το σπίτι 40χρονης Ρομά στην Αυλίζα. Το σπίτι ήταν χτισμένο σε ύψωμα, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς χωρίς να γίνει αντιληπτός και εκεί πήγαιναν οι χρήστες για να αγοράσουν τη δόση τους, ενώ ακριβώς δίπλα ήταν ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να κάνουν αμέσως χρήση και να φεύγουν χωρίς να έχουν πάνω τους τίποτα που θα μπορούσε να ενοχοποιήσει του εμπόρους του θανάτου.
Τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε πολλά σπίτια και αποθήκες, απ' όπου έβγαιναν μόνο σε μικρές ποσότητες, ενώ ακόμα η «κεντρική αποθήκη» δεν έχει εντοπιστεί, γι' αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.
Η δεύτερη υποομάδα είχε ως αρχηγό έναν Αλβανό και η δράση της επεκτεινόταν και εκτός Δυτικής Αττικής, τόσο στην περιοχή της Νίκαιας, όσο και στην περιοχή του Αμαρουσίου. Επίσης, διέθετε δύο σπίτια στα οποία διέμεναν άτομα με διττό ρόλο τόσο του φύλακα όσο και του μεταφορέα - διακινητή, οι οικίες αυτές βρίσκονταν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής και με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.
Αίσθηση προκαλούν οι ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, τα οποία φανερώνουν τον «κύκλο εργασιών» της σπείρας.  Στις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 847,2 γραμμάρια ηρωίνης, 486,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 10.762 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1.113 ναρκωτικά δισκία και 93.270 ευρώ.
Η ταυτότητα των υπεύθυνων των καρτέλ είναι φανερό ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προσπάθεια «αγιοποίησης» και αποκλειστικής «θυματοποίησης» που επιχειρείται σε συγκεκριμένες «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» από τους γνωστούς εκτός τόπου και χρόνου «αντιρατσιστές», «ανθρωπιστές» και λοιπούς «δικαιωματάκηδες» που προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα με βάση τις ξεπερασμένες ιδεοληψίες τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kartel-twn-roma-ejarthrwthhke-sto-menidi.-24-oi-sullhpseis#ixzz5KBuZ1Jv4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...