Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

tsigganoi
Για πολλοστή φορά, ο Ροδιακός λαός γίνεται μάρτυρας ενός εγκληματικού περιστατικού σε μια περιοχή όπου οι νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας δεν έχουν, κατά τα φαινόμενα, εφαρμογή.

Αναφερόμαστε φυσικά στον καταυλισμό των αθίγγανων ή Ρομά στο Καρακόνερο. Εκεί όπου έχει εγκατασταθεί, με την ανοχή των αρμοδίων αρχών, ένα καθεστώς πρωτοφανούς ανομίας και έχει δημιουργηθεί το ιδανικό περιβάλλον για την εκδήλωση εγκληματικών συμπεριφορών κάθε μορφής και βαθμού.
Σήμερα, 31 Ιουλίου 2018, η ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού έγινε φαρ-ουεστ. Δεν είναι η πρώτη φορά που επαναλαμβανόμενοι πυροβολισμοί αναστάτωσαν τους κατοίκους των γύρωθεν περιοχών και τους συμπολίτες μας που έτυχε να βρίσκονται ή να διέρχονται από εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους μαζικούς πυροβολισμούς προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Στο σημείο αυτό ανακύπτουν ασφαλώς κάποια ερωτήματα.
ΤΙ θα γινόταν αν ο δράστης έβγαινε στην λεωφόρο και πυροβολούσε τους διερχόμενους όπως πρόσφατα γινόταν με τις ρίψεις πετρών; Τι θα γινόταν εάν κάποιος κατέληγε νεκρός; Ιδιαίτερα εάν έχανε τη ζωή του κάποιος αμέτοχος στο επεισόδιο συμπολίτης μας;  Οι δράστες έχουν άδεια για τα όπλα που κατείχαν και χρησιμοποίησαν; Πόσα όπλα θα ανακάλυπταν, άραγε, οι αστυνομικές αρχές εάν διενεργούσαν σχετικούς ελέγχους μέσα στην ιδιότυπη αυτή ζώνη ασυλίας;
Μερικοί αρμόδιοι που αρέσκονται να χαϊδεύουν αυτιά για ψηφοθηρικούς και άλλους λόγους, που δεν είναι της παρούσης να αναδειχθούν, πρέπει να καταλάβουν πως η ανοχή έχει και τα όριά της. Κάθε μορφής παραβατικές συμπεριφορές συνθέτουν ένα σκηνικό καθημερινού τρόμου για τους κατοίκους του Κορακόνερου, του Ροδινιού αλλά και για κάθε διερχόμενο που αισθάνονται πως απειλούνται η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία των ιδίων και των οικογενειών τους.  Η ανοχή του κράτους είναι πραγματικά εξοργιστική.
Καταγγέλλουμε την εγκληματική ανοχή των αρμόδιων τοπικών αρχών και την αποτυχία τους να προασπίσουν την ευνομία, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη στη συγκεκριμένη περιοχή. Εάν αναρωτιούνται πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, ο θυμόσοφος λαός τους δίνει την απάντηση: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ    Τ.Ο.ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...