Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Σαν σήμερα - Απόφαση της 4ης ολομέλειας ΚΚΕ: Στηρίζουμε την αυτοδιάθεση Μακεδονίας-Θράκης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από την Ελλάδα

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Σίγουρα, η αποκορύφωση της κομμουνιστικής προδοσίας κατά της Μακεδονίας και της Θράκης μας, ήταν η απόφαση της διαβόητης 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιανουάριος 1949), αλλά υπάρχουν και οι προηγούμενες προδοσίες.

Όπως αυτή που συνετελέσθη τέτοιες ημέρες του 1948 (28-29 Ιουλίου), στην 4η  Ολομέλεια της ΚΕ του κόμματος του εγκλήματος και της προδοσίας, με θέμα «Η πολεμική και πολιτική κατάσταση και τα καθήκοντα του ΚΚΕ».
Κι όπως είναι γνωστό, πρώτιστο καθήκον των εαμοβουλγάρων κομμουνιστοσυμμοριτών ήταν η ανεξαρτητοποίηση Μακεδονίας και Θράκης, για να τις παραδώσει εν συνεχεία ο «μεγάλος» Στάλιν στην «αδελφή» Βουλγαρία. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από την απόφαση της Ολομελείας, η αναφορά στον στόχο της ανεξαρτητοποιήσεως: 
«..Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού, για τη Μακεδονία και τη Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...