Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Πανικός στην κυβέρνηση της προδοσίας μετά τα Εθνικά συλλαλητήρια του θριάμβου


Σε πανικό βρίσκεται πάλι από χθες το Μέγαρο Μαξίμου μετά την επιτυχία των νέων συλλαλητηρίων σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας για το όνομα της Μακεδονίας. Ο πανικός μάλιστα είναι διπλός γιατί πίστευαν ότι τα συλλαλητήρια αυτή τη φορά δεν θα συγκέντρωναν πολύ κόσμο. Το ίδιο έλεγαν βέβαια και στις αρχές Φεβρουάριου όταν έγιναν οι πρώτες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Οι κυβερνητικοί παπαγάλοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα υπάρξει λαϊκή ανταπόκριση αλλά τελικά τόσο η συμπρωτεύουσα όσο και η πρωτεύουσα βούλιαξαν από εκατομμύρια Ελλήνων που βγήκαν για να βροντοφωνάξουν όχι στο ξεπούλημα και την προδοσία. 

Τώρα υπολόγιζαν ότι θα έχει υπάρξει κόπωση για διάφορους λόγους. Καταρχάς επειδή πέρασε καιρός και έχει μεσολαβήσει μία τεράστια πλύση εγκεφάλου από τους μηχανισμούς προπαγάν­δας. Πόνταραν πολύ στην εδραίωση της αντί­ληψης ότι «δεν γίνεται τίποτε πια». Ο δεύτερος λόγος ήταν επειδή οι ημέρες προετοιμασίας και οργάνωσης των νέων συλλαλητηρίων ήταν λίγες και μάλιστα έγιναν σε επαρχιακές πόλεις, όχι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά. Έτσι πίστευαν ότι η “πολυδιάσπαση” θα χάλαγε ακόμη περισσότερο την «εικόνα». Τρίτον, έχουμε μπει ήδη στην καλοκαιρινή περίοδο και λογικό είναι οι ρυθμοί να πέφτουν... 

Εκτός όμως από αυτούς τους λόγους, υπήρχαν και άλλοι δύο «παράγοντες» στους οποίους οι κυβερνητικοί παράγοντες είχαν επενδύσει πολλές ελπίδες. 0 ένας ήταν το παιχνίδι που είχε παιχτεί τις προηγούμενες ημέρες τόσο με τον αρχιεπί­σκοπο Ιερώνυμο όσο και με τον Πατριάρχη Βαρ­θολομαίο, για να φανεί ότι αυτή τη φορά η Εκκλη­σία «δεν συμμετέχει» στα συλλαλητήρια. Και ο δεύτερος ήταν η στάση της ΝΔ. Μπορεί οι κοκορομαχίες να συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν με τον Μητσστάκη, αλλά η γραμμή που είχε δώσει κι ο Κούλης ήταν κατά της συμμετοχής στα συλ­λαλητήρια. Αντίθετα, τον Φεβρουάριο είχε «αφή­σει» τους νεοδημοκράτες να πάνε για να κερδίσει τους δικούς του πόντους στο αντιπολιτευτικό παιχνίδι. Τώρα όμως που Αμερικανοί και Γερμανοί καίγονται να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θυσιάζοντας την Ελλάδα για άλλη μια φορά, ο Κούλης «μαζεύτηκε». 

Όχι στα συλλαλητήρια, όχι σε πρόταση μομφής, όχι σε δηλώσεις κατά της σύνθετης ονομασίας... 

Τελικά, παρά το μείγμα όλων αυτών των παρα­γόντων, τα συλλαλητήρια πέτυχαν πλήρως και εντυπωσιακά. Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν είχαν και «στήριξη». Στο Μέγαρο Μαξίμου προσδοκού­σαν λοιπόν ότι μια αποτυχία θα τους έλυνε τα χέρια για να αναπτύξουν περαιτέρω το παραμύ­θι τους ότι η κοινή γνώμη έχει δήθεν «μεταστρα­φεί», έχει δήθεν γυρίσει την πλάτη στα «αμόρφω­τα εθνίκια» κατά την έκφραση του γελοίου Καρανίκα και ότι δήθεν θέλει πλέον κατά πλειοψηφία να υπάρξει «συμβιβαστική λύση» με τα Σκόπια. Εμφάνισαν από κοντά και μια δυο πειραγμένες δημοσκοπήσεις και πίστεψαν ότι ... έγινε η δου­λειά. Υπάρχει μάλιστα η πληροφορία -που έχει και πολύ λογική βάση- ότι αυτά τα «μπρος πίσω» των προηγούμενων ημερών με τον Ζάεφ ήταν σικέ και μόνο σκοπό είχαν την παραπλάνηση. Να δοθεί η εικόνα της εμπλοκής για να υπάρξει «αποσυμπίεση» εν όψει των συλλαλητηρίων. Και ύστε­ρα από την... αποτυχία τους, να βγει η κυβέρνη­ση να «πανηγυρίσει», δρομολογώντας πάλι και πιο... άνετα την ολοκλήρωση της προδοσίας. 

Να όμως που την πάτησαν αγρίως 

Ακόμη και τις δηλώσεις για «συνονθύλευμα» και «όχλο» που είχε ξεστομίσει μετά τα συλλαλητήρια του Φε­βρουάριου ο Τσίπρας δεν τολμούν να επαναλάβουν, διότι τότε τους είχαν γυρίσει μπούμερανγκ - το ίδιο θα γίνει και τώρα. Υπό το κράτος όλου αυτού του πανικού, οι σκέψεις που υπάρχουν από χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών είναι να «επιταχύνουν» και να επισημοποιήσουν τη συμφωνία γρή­γορα. Αν όχι μέσα στις επόμενες ημέρες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες έτσι ώστε να δημιουργηθούν «τετελεσμένα» μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Φοβούνται ότι σε διαφορετική περίπτωση θα φουντώσει κι άλλο η λαϊκή οργή και το επόμενο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στις 8 Ιουλίου θα αποτελέσει πραγματική λαοθάλασσα στην οποία θα βουλιάξει οριστικά κάθε σχέδιο προδοσίας και παράδοσης της Μακεδονίας μας. Αλλά κι αυτό είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ακόμη κι αν «επιταχύνουν» πρέπει να εξασφαλίσουν αρχικά το «ναι» όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι όμως έχουν αρχίσει να φοβούνται ότι σε λίγο καιρό, που δεν θα καλύπτονται και από την ασυλία οι περισσότεροι, θα βρεθούν σε νέο Γουδή κατηγορού­μενοι για εσχάτη προδοσία. Έτσι «κλωτσάνε» και ζητούν είτε να πάει πίσω η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή νίπτοντας τας χείρας ή να ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 εδρών για να γίνουν ...όλοι συνένοχοι! Και βεβαίως τελειώνουν οριστικά τα ψέματα για τον Π. Καμμένο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και γι αυτόν... 

Αποκαλύπτει ο Μαυρογιαλούρος 
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-08/06/2018)
https://forapartida-forapartida.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...