Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Περιχαρής ο Τσίπρας για την συμφωνία της προδοσίας: Έχουμε σχεδόν τελειώσει, σύμφωνος κι ο Μητσοτάκης! Μόνο εμπόδιο η Χρυσή Αυγή

Περιχαρής ο Τσίπρας για την συμφωνία της προδοσίας: Έχουμε σχεδόν τελειώσει, σύμφωνος κι ο Μητσοτάκης! Μόνο εμπόδιο η Χρυσή Αυγή
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα στην Σόφια για την συνάντηση κορυφής που υπήρξε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τον Ζάεφ.
Ο Τσίπρας κατέστησε πλήρως σαφές ότι «η μεγαλύτερη απόσταση έχει ήδη διανυθεί» ως προς την επίτευξη της προδοσίας, συμπληρώνοντας ότι έχουν απομείνει κάποια επιμέρους ζητήματα, τα οποία μένει να διευκρινιστούν.

Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές της σχετικής δήλωσης το ζήτημα του ονόματος έχει ήδη κλείσει και αυτό που πλέον μένει στην διαπραγμάτευση είναι το erga omnes, δηλαδή το κατά πόσον αυτή η ονομασία θα χρησιμοποιείται και από τα Σκόπια, ζήτημα που προφανώς εμπλέκει και την συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπιανών.
Το μόνο εμπόδιο σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του Τσίπρα, όσο και του Ζάεφ είναι το πώς θα καταφέρει να γίνει αποδεκτή η «λύση» για την οποία έχουν ήδη συμφωνήσει στο εσωτερικό των δύο χωρών.
Ο μεν Ζάεφ ως προς αυτό το ζήτημα άφησε υπόνοιες για την διενέργεια δημοψηφίσματος. Αυτή η προοπτική τον συμφέρει καθότι μεταθέτει το erga omnes στο απώτερο μέλλον, ενώ το όνομα της Μακεδονίας θα το πάρει τώρα, όπως και τις ημερομηνίες ένταξης. Ευκόλως δε μπορεί αργότερα να πάρει πίσω την συνταγματική αναθεώρηση, κρατώντας όνομα, εθνικότητα και γλώσσα που τα κατοχύρωσε στην συγκεκριμένη διαπραγμάτευση.
Ο Τσίπρας, ουσιαστικά, είπε ότι το μόνο εμπόδιο είναι η Χρυσή Αυγή. Και εξηγούμαστε: Ο Τσίπρας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είπε ότι άκουσε με χαρά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου περιορίστηκε στο erga omnes ως προϋπόθεση για την επίτευξη λύσεως, ουσιαστικά επαναφέροντας την πάγια γραμμή της Νέας Δημοκρατία για «σύνθετη ονομασία», δηλαδή για προδοσία. Επίσης, σημαντικό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, που διατυπώθηκε διά στόματος Κουμουτσάκου, να μην έρθει καν η συμφωνία στην Βουλή για να περάσει χωρίς να εκτεθεί η νουδούλα.
Όσον αφορά δε το ΠαΣοΚ, ήδη άρχισαν οι δηλώσεις αφού ο Θεοδωράκης υπερψήφισε την συμφωνία πριν καν αυτή έρθει στην Βουλή. Το δε ΚΚ€ έχει υπερψηφίσει την προδοσία ήδη από την δεκαετία του ’90.
Μοναδικός φραγμός, για μια ακόμα φορά, στην προδοσία η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων που μόνη της εναντίον όλων μάχεται για τα εθνικά συμφέροντα.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pericharhs-o-tsipras-gia-thn-sumfwnia-ths-prodosias-echoume-schedon-teleiws#ixzz5FmjpT1aa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...