Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Ιδού οι σύγχρονοι κομιτατζήδες ΦΛΩΡΙΝΑ :Βουλευτής Σύριζα εκθειάζει τη "σλαυομακεδονική" διάλεκτο & κάνει συστάσεις για την διατήρηση τους...


Δείτε το video - ντοκουμέντο:
    Απομαγνητοφώνηση του λόγου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σέλτσα, στην Εκδήλωση στον Ατραπό Φλωρίνης για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού.
    «Είναι πολλά χρόνια που επισκέπτομαι το χωριό σας, όχι σαν βουλευτής, αλλά σαν πολίτης και κάθε χρόνο το χαίρομαι. Το χαίρομαι για την γραφικότητα κι είναι από τα λίγα πανηγύρια τα οποία πράγματι με ενθουσίαζε και συνεχίζουν να με ενθουσιάζουν και γι αυτό και κάθε χρόνο κι εγώ τα τιμώ… ααχ θέλω να πώ ένα “καλώς ήλθατε” σε όλους τους μετανάστες που μας ακούνε εδώ πέρα και παρευρίσκονται, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να ‘χουνε και να συνεχίζουν να μας επισκέπτονται και να ξέρουν ότι θα συνεχίσουμε κι εμείς να κρατάμε την παράδοσή μας, θα συνεχίσουμε να χορεύουμε και να τραγουδάμε τα τραγούδια μας.

    Πάλευα μέσα μου για, με κάτι το οποίο με τρώει εδωπέρα και πολλά χρόνια. Το χωριό σας έχει ένα ανάθεμα το οποίο έγινε την 10ετία του 60 από την Εκκλησία. Θα παρακαλούσα την Εκκλησία να το άρει. Γιατί δεν μπορεί να απαγορεύεις μέσα από εκκλησία να εκφράζονται σε όποια γλώσσα θέλει ο καθένας. Γιατί εμείς θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε, θα συνεχίσουμε να μιλάμε στην γλώσσα την οποία μας μάθανε. Γεια σας χρόνια πολλά και καλή συνέχεια.»

    Περιβόλι ο λόγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Περιβόλι με φρούτα, ανθελληνικής σλάβο – βουλγαρικής προπαγάνδας για την Μακεδονία, σαπισμένα από την εποχή του ‘45-‘60. Ποιος ξέρει άραγε γιατί τα αναμασά…
    Περιβόλι με φρούτα ανακριβειών και ανυπόστατων δηλώσεων για την Εκκλησία, μια που στην έρευνα που έκανα δεν βρήκα κανένα ανάθεμα για τον Ατραπό, αντίθετα, βρήκα μιαν εθελοντική εορτή συμβολικής ορκωμοσίας των κατοίκων, όπου ορκίζονται να μην ξαναμιλήσουν το σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα, που εισήχθη στην περιοχή την εποχή που προσπαθούσε η Βουλγαρία να κρατήσει την Μακεδονία υπό βουλγαρική κατοχή.
    Δείτε παρακάτω πως έχει καταγραφεί εκείνη η εορτή στον τύπο της εποχής και σε βιβλία:
«Τοπικές εφημερίδες της 8/8/1959): «Αύριον και ώραν 10.30 π.μ. εις το χωρίον Ατραπός θα λάβη χώρα εορτή κατά την οποίαν οι κάτοικοι του χωρίου παρουσία των αρχών θα ορκισθούν ότι δεν θα ξαναμιλήσουν, ούτε και εις τας κατ’ ιδίαν συνομιλίας των, το σλαυόφωνον γλωσσικόν ιδίωμα το οποίον ως γνωστόν οι σλαύοι και ιδιαιτέρως οι βούλγαροι χρησιμοποιούν ανέκαθεν ως όπλον εις την κατά της χώρας μας προπαγάνδαν των. Η εορτή προβλέπεται λαμπρότατη, το πρόγραμμα δε αυτής περιλαμβάνει ομιλίας, απαγγελίας ποιημάτων, εθνικούς χορούς κ.ά.»
    Δεν βρήκα λοιπόν ανάθεμα, ίσως και να υπάρχει αν και μου φαίνεται απίθανο μετά από αυτήν την μαζική ορκωμοσία στα 1959, να έχει κάποιο λόγο η Εκκλησία στα 1960, όπως λέει ο βουλευτής, να αναθεματίσει το χωριό για γλωσσικούς λόγους.
Περιβόλι φρούτων λοιπόν αλλά και μαργαριταριών λανθασμένου συντακτικού, ο λόγος του Βουλευτή.
    Αφού λοιπόν καυτηριάσουμε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεθεμελιώσει κάθε Ελληνική ρίζα σε όλα τα θέματα, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του τόπου από τους αριστερούς και «ακροδεξιούς» θολωμένους βουλευτές, δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι αν δύναται να μην ταλαιπωρεί τα αυτιά μας με γλωσσικές ασυναρτησίες, ας μιλάει και στα Βουλγαρικά ο εν λόγω Βουλευτής.

 
https://www.xpappas.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...