Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας οι άθεοι μπολσεβίκοι

Συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας οι άθεοι μπολσεβίκοι
ΠΗΓΗ
Συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας οι άθεοι μπολσεβίκοιΓράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Η αδιαμφισβήτητη μεταστροφή του κυβερνητικού μορφώματος από ένα κατ’ επίφαση κίνημα κατά της λιτότητας σε πειθήνιο όργανο της διεθνούς τοκογλυφίας, με σκοπό ύπαρξης του την επιβολή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ναι μεν αποδόμησε το αφήγημα της αριστεράς ως το υποτιθέμενο μοναδικό αντίπαλο δέος ενάντια στις δυνάμεις του καπιταλισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξάλειψε τα ανθελληνικά σύνδρομα που τη διακατέχουν.

Μοιραία λοιπόν το κυβερνητικό μόρφωμα πρεσβεύει την αντίφαση και την υποκρισία, καθώς όσο απομακρυνόμαστε από το «σύγχρονο» κι «εξευρωπαϊσμένο» πλαίσιο που έχει οριοθετήσει ως πεδίο πολιτικής του στα μεγάλα και πρωτεύοντα ζητήματα, τόσο προσκρούουμε στις βαθιά ανθελληνικές και διχαστικές θέσεις που υποστηρίζει ο εσωτερικός, σκληρός πυρήνας του στα μικρότερα και δευτερεύοντα.
Ένα εξ αυτών και η εμμονή της κυβέρνησης για τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Αρχικά, για όσους αφελώς πίστεψαν ότι η απομάκρυνση του ανιστόρητου και προκλητικού Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας έγινε για λόγους ευθιξίας των προϊσταμένων του κι εξαιτίας της αδιαλλαξίας του πάνω στο εν λόγω θέμα, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο νυν υπουργός ουδέποτε αναίρεσε τα λεγόμενα του προκατόχου του περί διαχωρισμού και ότι ουδέποτε διαφώνησε με την προοπτική ρήξης που μεθοδικά προετοίμασε. Ο άμεσος και χοντροκομμένος τρόπος που επέλεξε ο πρώην υπουργός να διευθετήσει τις εκκρεμότητες του με την εκκλησία μπορεί να επέφερε πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση, αλλά οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί των κομματικών της φυλλάδων για το επόμενο χτύπημα που ετοιμάζει εις βάρος της δεν αφήνει κανένα περιθώριο και αμφιβολίες για το ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχει ιεραρχήσει.
Με επιτροπή ειδικών εμπειρογνωμόνων, όπως μαθαίνουμε από τον έντυπο Τύπο, προτίθεται να καταγράψει η κυβέρνηση την μυθική περιουσία της εκκλησίας και το εκκλησιαστικό ακίνητο κεφάλαιο, με στόχο -όπως κομματικά στελέχη και δημοσιογράφοι τονίζουν με έμφαση- την διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την αξιοποίηση του προς όφελος της κοινωνίας. Λίγους μήνες μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και Eκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού για ομαλοποίηση των μεταξύ τους σχέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει τη δράση ειδικών κλιμακίων για την χαρτογράφηση περιουσιακών στοιχείων, ανοίγοντας (όπως είναι αναμενόμενο) νέα μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...