Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

«Ναζιστικά» σύμβολα στην φυλλάδα των συντακτών! Ποιος πληρώνει τα έξοδα για την έκδοση «προσφυγικών» εντύπων;

«Ναζιστικά» σύμβολα στην φυλλάδα των συντακτών! Ποιος πληρώνει τα έξοδα για την έκδοση «προσφυγικών» εντύπων;Η πιο ρυπαρή και ανθελληνική έκφραση της εγχώριας δημοσιογραφίας, η φυλλάδα των εθνομηδενιστών, των τρομοκρατών και της υπεράσπισης κατηγορούμενου για παιδεραστία, είχε το περασμένο Σάββατο, συν τοις άλλοις, ένα 8σέλιδο ένθετο με τίτλο «ΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ» και υπότιτλο «Η εφημερίδα των έφηβων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων».

Με ύλη γραμμένη σε τρεις (!) γλώσσες (αραβικά, αγγλικά και… ελληνικά) κινήθηκε στο γνωστό πλαίσιο που ενσαρκώνει το τρίπτυχο «διεθνισμός», «αλληλεγγύη», «παγκοσμιοποίηση». Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι το πώς καλύφθηκαν τα έξοδα για την εκτύπωση αρκετών χιλιάδων τέτοιων 8σέλιδων, όταν μάλιστα οι «υπεύθυνοι» της φυλλάδας των συντακτών ωρύονται ότι κανενός είδους συμφέρον δεν κρύβεται πίσω από το εγχείρημά τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με το συγκεκριμένο ένθετο, ούτε προφανώς και η τελευταία. Γι’ αυτό ενδιαφέρον θα έχει να γίνει ευρέως αντιληπτό με ποιον τρόπο χρηματοδοτείται η έκδοση του συγκεκριμένου ένθετου, σε μια φυλλάδα που αποτελεί την ντροπή της εγχώριας δημοσιογραφίας και την πιο συνειδητή έκφραση του έντυπου ανθελληνισμού σε ημερήσια βάση. Ενδιαφέρον, όμως, έχει και κάτι άλλο που παρατηρήσαμε στην έκδοση του περασμένου Σαββάτου και το οποίο φαίνεται ότι δεν  έγινε αντιληπτό ούτε από την «παλιά καραβάνα» του «αντιφασισμού», δηλαδή τον Δημήτρη Ψαρρά, ούτε το «σαΐνι» της δημοσιογραφίας Άντα Ψαρρά, ούτε όμως και τον «νεοσσό» του «αντιφασισμού» Γιαννάκη (εεε…) Μπασκάκη (ο τελευταίος πρέπει να αρχίσει επειγόντως μαθήματα άρθρωσης λόγου και ορθοφωνίας).
Σε φάκελο που συνόδευε την εφημερίδα, και στον οποίο μπορούσες να βάλεις μέσα ένα απαντημένο ερωτηματολόγιο για το πώς αντιλαμβάνεσαι την ύλη και την ποιότητα της εν λόγω φυλλάδας, αυτό που παρατηρήσαμε ήταν… «ναζιστικά» σύμβολα, καθώς κάτω από το «λόγκο» της φυλλάδας των συντακτών ήταν «τίγκα» στους Μαιάνδρους! Ποιος φασιστικός δάκτυλος εισήλθε στην… συνεταιριστική εφημερίδα και την «βρώμισε» με ρατσιστικά σύμβολα, τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιεί η... «καταραμένη» ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;
Είναι ξεκάθαρα αντιληπτός ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε το συγκεκριμένο ζήτημα. Ξεκάθαρα αντιληπτός, βεβαίως, για φυσιολογικούς ανθρώπους με στοιχειώδη ευφυΐα και όχι για συμπλεγματικούς τύπους με ανομολόγητα ψυχολογικά προβλήματα, οι οποίοι με ένα «αντί» προσπαθούν να καλύψουν την ανεπάρκεια που διέπει την μιζέρια, την θρασυδειλία και την κακοψυχία τους… Και επειδή στην εν λόγω φυλλάδα προφανώς και είναι γνώστες των ξεκάθαρα αντιληπτών γεγονότων, ας κάνουν μια… συνεταιριστική σύσκεψη και ας επεξεργαστούν μια «πλατφόρμα σκέψης» για το πώς θα αντιμετωπίσουν φαινόμενα διείσδυσης «φασιστικών» στερεότυπων. Τον Αύγουστο, που θα είναι και πιο παχιές οι μύγες, ας μας ανακοινώσουν και το πόρισμά τους…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

http://www.xryshaygh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...