Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας για το όνομα των Σκοπίων

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ »ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ» ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Преписка је отворена. 1 непрочитана порука.
Pan-Macedonian Union of the Macedonian Struggle Greece-Australia
Σχετικά με την επικείμενη κατά τις δηλώσεις προσπάθεια επίλυση το θέματος το ονόματος της γειτονικής χώρας με πρωτεύουσα τα Σκόπια, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός ο λεγόμενος γεωγραφικός πρσοσδιορισμός «erga omnes», γιατί δεν υπάρχει γεωγραφία χωρίς εθνογραφία. Ο γεωγραφικός χώρος και το όνομα της Μακεδονίας καθορίστηκε από τους Μακεδόνες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ που αυτόχθονα κατοικεί στην περιοχή τουλάχιστον 7 χιλιετίες.
2. Οι οποιεσδήποτε ονοματοδοσίες του τύπου ΑΝΩ, ΣΛΑΒΟ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι εθνικά εγκληματικές και ολέθριες, γιατί η πρώτη προϋποθέτει και την ΚΑΤΩ με αποδοχή δικαιωμάτων στη Μακεδονική Ιστορία και η δεύτερη την αποδοχή της «μακεδονοποίησης»των Σλάβων είτε σερβικής απόκλισης (βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας-Τίτο), είτε βουλγαρικής με την κλασσική παράδοση διεκδίκησης του χώρου από τη Βουλγαρία (κομιτατζήδες-νεοκομιτατζήδες). Η Μακεδονία δεν είναι πίτα να κόβεται σε κομμάτια του τύπου «πάρε εσύ παίρνω εγώ».
3. Εφόσον θέλουν οι γείτονες να δείξουν διαλλακτικό πρόσωπο, μέσω του νέου πρωθυπουργού τους Zoran Zaev και του πρόσφατα μεταλαχθέντος μεταλαχθέντος ΥΠΕΞ  Nikola Dimitrov (ο οποίος εξύβρισε την Ελλάδα με βαριές εκφράσεις το 2008, όταν τέθηκε Βέτο για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ), καλό θα ήταν να αποδεχθούν ότι είναι Σλάβοι, ότι δεν έχουν κανένα μα κανένα δίκαιο στη Μακεδονική Ιστορία διαχρονικά, να επιλέξουν αυτοί ένα όνομα (όχι εμείς) που να ανταποκρίνεται στο σλαβισμό τους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝIΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στις προγονικές της εστίες, όπως το Μοναστήρι, τη Γευγελή, τη Στρώμνιτσα, την Αχρίδα, κλπ. Και να μην λησμονηθεί ότι πίσω από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων υπάρχει ο πρόεδρος George Ivanov, που προέρχεται από τις τάξεις του VMRO (των νεοκομιτατζήδων δηλαδή) με τη γνωστή συμπεριφορά.
4. Να γκρεμιστούν όλα τα αγάλματα – κατασκευές στη γειτονική χώρα, που αναφέρονται στην Ελληνική Ιστορία της Μακεδονίας και να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
5. Εμείς οι Mακεδόνες έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στα ιερά σφάγια των μακεδονικών γενοκτονιών από τους Σλάβους (τους τελευταίους 3 αιώνες τουλάχιστον), οι οποίοι δεν εκτίμησαν ότι αν έχουν πολιτσμό, γλώσσα, θρησκεία, λόγο, γραφή αυτό το οφείλουν αποκλειστικά στους Μακεδόνες αδελφούς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, που δεν επέβαλλαν εην ελληνική γλώσσα, αλλά έφτιαξαν σλαβική σχεδόν εκ του μηδενός.  Δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική και ούτε αυτός είναι ο σκοπός μας, αλλά τονίζουμε αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν για τη λύση του «προβλήματος» που έχουν οι γείτονες. Εμείς οι Μακεδόνες δύο φορές Έλληνες δεν υποχωρούμε και δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στα αδιαπραγμάτευτα της Ιστορίας μας, ούτε όμως και να γίνουμε ανάδοχοι (νονοί) των γειτόνων μας.
ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ& το Δ.Σ. πηγή: Παμμακεδονική Ε.Μ.Α. Ελλάδος-Αυστραλίας
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...