Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια και ειδικά το Πολυτεχνείο, αναφέρθηκε ο Κούλης Νουδούλης, με ανάρτησή του στο facebook. Ιδού:

«Ένας πολύ καλός μου φίλος από την Αμερική επισκέφθηκε πρόσφατα το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα για να δώσει μια διάλεξη. Μου έστειλε αυτές τις δύο φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από την είσοδο του κτιρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η δεύτερη από την κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου. Θα τραβούσε και άλλες αλλά διάφοροι μυστήριοι τύποι, όπως μου είπε, τον κοίταξαν παράξενα.
Η παρατήρηση του ήταν απλή. Του έκανε εντύπωση που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον. Όταν του μίλησα για την ακραία βία και την εγκληματικότητα που “στεγάζονται” στα πανεπιστήμια, η έκπληξή του ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Δυστυχώς, εγκλωβισμένοι στον μιθριδατισμό μας δεν αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια. Θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι.
Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα..».
Αφελής ερώτηση – για να μας περνάει ο Κούλης για… αμερικανάκια: τώρα έγιναν έτσι όπως τα περιγράφει τα πανεπιστήμια ή μήπως ήταν ίδια κι απαράλλαχτα και επί των ημερών της νουδούλας;
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...