Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για ποια «τάγματα εφόδου» μας μιλάνε; Τίποτα δεν συνέβη στο «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά»!

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για ποια «τάγματα εφόδου» μας μιλάνε; Τίποτα δεν συνέβη στο «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά»!Το κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι ενόχλησε τον Φώτη Ανδρεόπουλο, 58χρονο καθηγητή Λυκείου ο οποίος είναι αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο της Ελένης Σταματάκη (Βουλευτής Α΄ Πειραιώς του Σύριζα).

Ο Ανδρεόπουλος κατέθεσε την εμπειρία του από το «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά» στο οποίο είναι μέλος από το 2006.
Είπε σχετικά: «Οι ηλικίες των μαθητών μας είναι από 18 έως 60. Δεν είναι στις αρμοδιότητές μας να ερευνήσουμε αν είναι νόμιμοι ή όχι οι αλλοδαποί, δηλαδή αν έχουν άδεια διαμονής στη χώρα. Υπάρχουν και παράνομοι. Άμεση ενόχληση από τη Χρυσή Αυγή ή άλλη ρατσιστική ομάδα δεν είχαμε, δηλαδή να έρθουν στο χώρο του σχολείου, να ενοχλήσουν ή να κάνουν κάποια βιαιότητα.
Αυτό που μας ενόχλησε από τη Χρυσή Αυγή είναι η ερώτηση που έκανε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Ιωάννης Λαγός, λέγοντας πως δώσατε αυτό το χώρο σε ένα σωματείο που κάνει αυτή τη δραστηριότητα. Ο Λαγός έλεγε ότι κινδυνεύουν οι μαθητές του πρωινού σχολείου γιατί οι μετανάστες έχουν κάποιες ασθένειες που φέρουν».
Αυτό που ενόχλησε λοιπόν τον μάρτυρα, δεν ήταν κάποια αξιόποινη ενέργεια μέλους ή στελέχους της Χρυσής Αυγής (καθώς τέτοιες όπως είπε δεν υπήρχαν), αλλά το κοινοβουλευτικό της έργο. Και αυτός ο κύριος κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας σε μία ποινική δίκη! Είναι αυτό που κατ’ επανάληψιν έχει τονιστεί  μέσα από τα άρθρα του ιστολογίου μας, ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για πολιτικούς καθαρά λόγους και δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον τους.
Στη συνέχεια ο μάρτυρας ρωτήθηκε για κρούσματα επιθέσεων κατά μεταναστών στην περιοχή της Νίκαιας:
«Μ: Μέχρι το 2010 δεν είχαμε επιθέσεις. Άρχισαν από το 2011. Με ενημέρωσαν μαθητές μου ότι μέσα σε λεωφορεία ή στις στάσεις των λεωφορείων, κάποιοι τους έλεγαν “τι θέλετε εδώ πέρα, σηκωθείτε φύγετε”.
Π: Αυτοί οι κάποιοι ποιοι ήτανε;
Μ: Για το 2011 δεν ξέρω. Για το 2012 οι μαθητές μου, μού έλεγαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες έλεγαν «είμαστε Χρυσή Αυγή» ή φοράγανε μαύρες μπλούζες.…Στη συνέχεια, αρχές Ιανουαρίου 2012, ενώ τελειώσαμε το μάθημα, γύρω στις 8 το απόγευμα, με πήρε τηλέφωνο ο μαθητής μου ο Νάσερ Μαχμούτ και μου είπε ότι τον χτυπήσανε έξω από τα Village στου Ρέντη. Ήδη όμως είχαμε ακούσει ότι στα Village κάποιοι χτυπάνε...Πήγα και τον βρήκα κρυμμένο πίσω από κάτι φυλλωσιές. Τον πήρα και τον πήγα στο νοσοκομείο. Ήταν χτυπημένος στο κεφάλι. Τον ρώτησα «ποιος σε χτύπησε;». Μου είπε «είναι νεαρά παιδιά, από 14 έως 16 χρονών, εκεί στα Village καμιά δεκαριά άτομα και με χτύπησαν».
Π: Άλλο διακριτικό στοιχείο της ομάδας που τον χτύπησε;
Μ: Όχι.
Π: Του είπαν «είμαστε Χρυσή Αυγή»;
Μ: Όχι. Δεν μου είπε κάτι τέτοιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...