Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Τουρκί: Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν και ότι η Γη είναι στρογγυλή!

Αποφασισμένη να ξαναγράψει την παγκόσμια ιστορία εμφανίζεται η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας διεκδικώντας ιστορικές ανακαλύψεις για το μουσουλμανικό κόσμο.

Τη σφαιρικότητα της Γης την ανακάλυψαν… μουσουλμάνοι επιστήμονες, ισχυρίστηκε ο τούρκος υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Φικρί Ισίκ σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες.
«Περίπου 700-800 χρόνια πριν από τον Γαλιλαίο με εντολή του χαλίφη Μααμούν με επικεφαλής τον Χαρεζμί 71 μουσουλμάνοι μαθηματικοί και γεωγράφοι αποκάλυψαν το σημερινό σχήμα της Γης ως σφαίρα» είπε ο Φικρί Ισίκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, ότι την Αμερική ανακάλυψαν μουσουλμάνοι ναυτικοί πολύ πριν από τον Κολόμβο, υποστηρίζοντας ότι το 1178 είχαν φθάσει μουσουλμάνοι θαλασσοπόροι στην Αμερική.
«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμειρκή και το ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα» είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας.
«Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», επέμεινε και παρασυρμένος από τη φόρα του δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο.
Με ειρωνικά σχόλια υποδέχονται τους ισχυρισμούς της ισλαμικής άρχουσας τάξης τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και διαπιστώσεις για την πρώτη αναφορά στην σφαιρικότητα της Γης από έλληνες φυσικούς τον 3ο πΧ αιώνα.
Όμως ο υπουργός Επιστημών επέμεινε στην ομιλία του ότι «ο ισλαμικός κόσμος ως η πιο εξελιγμένη κοινωνία έδωσε κατεύθυνση στην πορεία του κόσμου». (τανεα)
http://www.periergo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...