Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Λογομάχησα με αγνώστους και δέχθηκα ένα χαστούκι» κατέθεσε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Λογομάχησα με αγνώστους και δέχθηκα ένα χαστούκι» κατέθεσε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕΈνα χαστούκι (!) ήταν το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τώρα πώς μπορεί να σταθεί κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης με  υπόθεση χαστουκιού, αυτό το ξέρει μόνο η Κλάπα η οποία συσχέτισε το συγκεκριμένο περιστατικό με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Είναι ακόμα μία τρανή απόδειξη ότι αυτή η δικογραφία σχηματίστηκε χωρίς να υπάρχουν ποινικά αδικήματα, αλλά για πολιτικούς και μόνο λόγους, προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2013.
Στην ουσία της υπόθεσης τώρα, ο μάρτυρας που κατέθεσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο Δημήτρης Ζαμπέλης, 40 ετών, κάτοικος Αναβύσσου, μέλος του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου. Ο Ζαμπέλης κατέθεσε ότι στις 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21:30, ενώ βρίσκονταν επί της λεωφόρου Σουνίου στην Ανάβυσσο, πέρασε με το αυτοκίνητό του κοντά από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής ακούγοντας σε υψηλή ένταση τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Σε απόσταση 100 μέτρων σταμάτησε το αμάξι του και κατέβηκε απ’ αυτό. Εκεί, λογομάχησε με δέκα άτομα τα οποία του είπαν «πού πας ρε κ..παιδο, δεν ακούμε τέτοια τραγούδια, ζήτω η Χρυσή Αυγή, γ... το σπίτι σου». Εκείνος τους απάντησε «θα ακούω ό, τι θέλω» και τότε ένα από τα άτομα του έριξε ένα χαστούκι. Εκεί έληξε το επεισόδιο, χωρίς να συμβεί κάτι άλλο, ούτε ο Ζαμπέλης υπέστη την παραμικρή σωματική βλάβη.
Ο μάρτυρας προσπάθησε να ισχυριστεί ότι τα άτομα είχανε βγει από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όμως, μετά από φωτογραφίες που του επέδειξε ο συνήγορος Γεώργιος Μιχαλόλιας,αποδείχθηκε ότι η είσοδος των γραφείων δεν βρίσκονταν πάνω στην λεωφόρο Σουνίου (όπου κινούνταν ο μάρτυρας με το όχημά του), αλλά μέσα σε παρακείμενο στενό με το οποίο δεν είχε οπτική επαφή, επομένως ο μάρτυρας δεν θα μπορούσε να έχει δει αν τα άτομα βγήκαν από τα γραφεία.
Ο ισχυρισμός του μάρτυρα αποδυναμώνεται και από το γεγονός ότι αμέσως μετά το συμβάν μετέβη μαζί με αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης και συνοδεία δύο διμοιριών των ΜΑΤ (!) υποχρέωσαν όλα τα άτομα που βρίσκονταν μέσα να βγουν έξω, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο δράστης ήταν κάποιος από αυτούς.
Όμως, κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης, ο Ζαμπέλης δήλωσε ότι ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονταν εντός των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ΔΕΝ αναγνωρίζει αυτόν που τον χαστούκισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...