Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Έρευνα - χαστούκι στους εθνομηδενιστές: 92% των Ελλήνων πιστεύει στον Θεό!

Έρευνα - χαστούκι στους εθνομηδενιστές: 92% των Ελλήνων πιστεύει στον Θεό!Τα αποτελέσματα μιας διεθνούς έρευνας αποδεικνύουν τόσο την ταύτιση της Ελλάδας με την Ορθοδοξία όσο και την (μέχρι στιγμής) αποτυχία των κύκλων εκείνων της παγκοσμιοποίησης και του κοσμοπολιτισμού που επιθυμούν τον διχασμό ανάμεσα στο Έθνος και την Πίστη του.

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» με τίτλο «92% των Ελλήνων πιστεύει στον Θεό!» και υπότιτλο «Μεγάλη έρευνα σε 18 χώρες κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την άρρηκτη σχέση ορθοδοξίας και ελληνικής εθνικής ταυτότητας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η πλήρης σύνδεση της ορθόδοξης πίστης με την ελληνική εθνική ταυτότητα διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα της έρευνας με τίτλο «θρησκευτική πίστη και εθνική συμμετοχή στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη», που διενήργησε το Pew Research Center (ΗΠΑ), το οποίο ασχολείται με τη δημογραφία, τη θρησκεία και τις κοινωνικές επιστήμες. Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2016, με τη συμμετοχή 25.000 ενηλίκων σε 18 χώρες.
Αξιοσημείωτο εύρημα για την Ελλάδα είναι ότι το 90% των πολιτών της χώρας αυτοπροσδιορίζεται ως Ορθόδοξο, ενώ σε ποσοστό 92% οι Έλληνες πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού. Ειδικότερα, η φράση “ορθόδοξος σημαίνει Έλληνας” συνοψίζει τον κεντρικό ρόλο της ορθόδοξης πίστης για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της χώρας μας.
Οι Έλληνες σε ποσοστό 89% εκτιμούν ότι είναι ανώτεροι πολιτισμικά από άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι “σε πολλές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης η θρησκευτική και εθνική ταυτότητα είναι στενά συνυφασμένες”. Μάλιστα, γίνεται ειδικός λόγος για τη χώρα μας και υπογραμμίζεται ότι “για την Ελλάδα, όπου η Εκκλησία έπαιξε κεντρικό ρόλο στην επανάσταση για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, το 76% του κοινού υποστηρίζει ότι το να είναι κανείς ορθόδοξος είναι σημαντικό για να είναι πραγματικός Έλληνας».
Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να πτοήσουν τους εθνομηδενιστικούς κύκλους (τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό), οι οποίοι επιθυμούν την εξάλειψη της Ορθόδοξης Πίστης του Ελληνικού Λαού και την μετατροπή της Χώρας σε μια πολυπολιτισμική χοάνη εθνών και θρησκειών. Είτε με την προπαγάνδα είτε με τις διώξεις, ο σκοπός τους παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος ως προς την πλήρη αποδόμηση της Εθνικής και Θρησκευτικής Ταυτότητας των Ελλήνων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ereuna-chastouki-stous-ethnomhdenistes-92-twn-ellhnwn-pisteuei-ston-theo#ixzz4guABS27l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...