Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν μπορεί να ξέρει ο N. Μιχαλολιάκος τι κάνει κάθε Βουλευτής και οπαδός του κόμματος» κατέθεσε ο ανταποκριτής του Mega

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν μπορεί να ξέρει ο N. Μιχαλολιάκος τι κάνει κάθε Βουλευτής και οπαδός του κόμματος» κατέθεσε ο ανταποκριτής του Mega
Στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού διεξήχθη σήμερα η πρώτη συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τη δεκαήμερη διακοπή λόγω της Λαμπρής. Ως μάρτυρας κατέθεσε ο 47χρονος Παναγιώτης Τσακανίκας, δημοσιογράφος-ανταποκριτής του Mega κατά το παρελθόν και τα τελευταία χρόνια διαχειριστής της ιστοσελίδας  agriniopress.gr.

Ο Τσακανίκας συνέχισε το μπαράζ καταθέσεων από μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι όχι μόνο δεν στηρίζουν, αλλά ευθέως αποδυναμώνουν το κατηγορητήριο. Πρώτον, διότι αναφέρονται σε υποθέσεις που συνιστούν πλημμελήματα, άρα δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προϋποθέτει πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.
Δεύτερον, διότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι οι επιμέρους πράξεις συνδέονται με το κόμμα, ούτε οι μάρτυρες γνωρίζουν κάποιο πραγματικό περιστατικό που να δείχνει εμπλοκή του Αρχηγού του κόμματος ή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως σύνολο.
Τρίτον, καταδεικνύεται η «γύμνια» του αποδεικτικού υλικού καθώς, φαίνεται ότι ελλείψει υποθέσεων που να υπάγονται πραγματικά στο άρθρο 187 ΠΚ, η Κλάπα σώρευσε πταισματικές και πλημμεληματικές παραβάσεις, μόνο και μόνο για να δείξει ότι σχημάτισε μία ογκώδη δικογραφία και εξέτασε μεγάλο αριθμό μαρτύρων.
Αυτό φάνηκε ιδιαιτέρως σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου Γεώργιου Μιχαλόλια η οποία ετέθη αφού ο μάρτυρας ξεκίνησε να αφηγείται ότι στις 08-05-2013, άγνωστα άτομα χτύπησαν φίλο του Μπαρμπαρούση στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, την ώρα που ο Βουλευτής βρίσκονταν εκεί μαζί με τη γυναίκα του. Το απόγευμα της επόμενης μέρας, σύμφωνα πάντα με τον Τσακανίκα, ο Βουλευτής εθεάθη έξω από καφέ-μπαρ με την επωνυμία “Dewars” όπου συχνάζουν αντιεξουσιαστές, να έχει λογομαχία με θαμώνες.  
Στο σημείο εκείνο ο συνήγορος Γ. Μιχαλόλιας υπέβαλε την ακόλουθη ερώτηση: «Τώρα, επειδή αποδώσατε πολλά θέματα στο ότι υπάρχει μία κεντρική καθοδήγηση. Η κεντρική ηγεσία της Χρυσής Αυγής γνώριζε ότι κάποιοι θα επιτεθούν στη γυναίκα του Μπαρμπαρούση στο νοσοκομείο του Αγρινίου;
Μ (μάρτυρας): Όχι. Σαφώς όχι.
Δ: Ποια η αιτία που όπως λέτε ο Βουλευτής πήγε την επόμενη μέρα έξω από το Dewars;
Μ: Θα θεώρησε ότι τα άτομα μέσα ευθύνονται για την επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη μέρα.
Δ: Συνδέεται αυτό με κεντρικές εντολές από την ηγεσία κατά τη γνώμη σας;
Μ: Δεν λέω ότι υπήρχε εντολή. Δεν νομίζω να γνώριζε ο Μιχαλολιάκος ότι θα κάνει φασαρία ο Μπαρμπαρούσης έξω από το Dewars».
Επίσης, σε άλλες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Τσακανίκας απάντησε τα εξής:
«Δ: Σας απείλησε ποτέ κανένας από τη Χρυσή Αυγή; Σας έψαξε ποτέ κανένας ξανά;
Μ: Όχι.
Δ: Σας πήρε κάποιος τηλέφωνο, ήρθε κάποιος να σας πει είμαι από τη Χρυσή Αυγή φάε και δυο μπουνιές;
Μ: Όχι.
Δ: Άρα μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν έχει συμβεί οτιδήποτε;
Μ: Ακριβώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...