Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Μάρτυρας κατηγορίας στην Δίκη της Χρυσής Αυγής: Ποια εγκληματική οργάνωση; Δεν υπάρχουν στοιχεία κατά των βουλευτών!

Μάρτυρας κατηγορίας στην Δίκη της Χρυσής Αυγής: Ποια εγκληματική οργάνωση; Δεν υπάρχουν στοιχεία κατά των βουλευτών!
Έναν πολύ...χρήσιμο μάρτυρα για την υπεράσπιση των κατηγορουμένων συμπεριέλαβε στη δικογραφία κατά της Χρυσής Αυγής η ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα.
Στα τέλη Νοεμβρίου 2013, ο δικηγόρος Πατρών Ευστάθιος Αντίοχος (μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών), βρέθηκε έξω από το γραφείο της Ειδικής Ανακρίτριας συνοδεύοντας το γιο του Χρήστο Αντίοχο, ο οποίος είχε κληθεί να δώσει κατάθεση.

Αυθόρμητα λοιπόν, ζήτησε να δώσει και εκείνος κατάθεση. Κατά δήλωσή του όμως, αυτό το έκανε όχι επειδή διέθετε κάποια στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά προκειμένου να εκδηλώσει «τις ανησυχίες του ως γονέας»!
Γίνεται αντιληπτό επομένως κατά ποιον τρόπο και με ποιες διαδικασίες συνετέθη η δικογραφία για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν υπήρχαν στοιχεία για την υπόθεση, αλλά αυτά επινοήθηκαν προκειμένου να στηθεί το κατηγορητήριο.
Ο κάθε…πικραμένος ή πολιτικός αντίπαλος του Εθνικιστικού Κινήματος, καλούνταν από την Κλάπα όχι για να εισφέρει πραγματικά περιστατικά, αλλά για να πει τον πόνο του και με σκόρπια λόγια από δω κι από κει, να γραφτεί ένα μυθιστορηματικό κατηγορητήριο-προπαγανδιστικό αφήγημα το οποίο δεν έχει κανένα έρεισμα.
Ας δούμε κάποια στοιχεία από την επ’ ακροατηρίω κατάθεση του Ευστάθιου Αντίοχου χθες 07 Απριλίου, στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού:    
«Ευστ. Αντίοχος: Είμαι κάτοικος Πατρών. Στις 7 Αυγούστου 2013 γύρω στις 21:30 με πήρε τηλ. η σύζυγος και  μου είπε ότι τρεις Χρυσαυγίτες χτύπησαν τον γιο μου τον Χρήστο πίσω από την εκκλησία της Παντάνασσας, στην οδό 25ης Μαρτίου. Πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν είχε τραύματα, απλά το πρόσωπό του ήταν λίγο ερεθισμένο, σαν να είχε δεχθεί κάποιο χτύπημα. Δεν είχε κάποιο άλλο τραύμα. Οι δράστες είναι άγνωστοι, δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Δεν τους αναγνώρισε ο γιος μου. Φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν ξέρω αν ήταν μέλη του κόμματος.
Το περιστατικό έγινε κοντά στα γραφεία τους στην οδό Γούναρη 52, αλλά ο γιος μου δεν είδε να βγαίνει κάποιος από τα γραφεία. Υποθέτω ότι μπορεί να βγήκαν από κει, αλλά δεν το ξέρω. Είχε μακριά μαλλιά και σκουλαρίκι, ίσως γι’ αυτό να του επιτέθηκαν. Δεν είχε προηγούμενα με Χρυσαυγίτες…. Ξέρω ότι και η Χρυσή Αυγή έχει στελέχη-Βουλευτές με αντίστοιχη εξωτερική εμφάνιση π.χ. τον κύριο Μπαρμπαρούση. Δεν έχω ακούσει ότι το κόμμα δεν δέχεται στις τάξεις του άτομα με μακριά μαλλιά, ούτε άκουσα δήλωση ότι στοχοποιούν τέτοια άτομα.  
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ΚΚΕ: Επειδή είστε δικηγόρος και γνωρίζετε τη βαρύτητα των φράσεων και των λέξεων. Οι πράξεις τους προσιδιάζουν σε πολιτικό κόμμα ή σε κάποιου άλλου τύπου οργάνωση:
Ευστ. Αντίοχος: Δεν θέλω να προβώ σε κάποιο χαρακτηρισμό όπως για τους δικούς σας λόγους θέλετε να προβείτε εσείς…Ο γιος μου και εγώ όταν καταθέταμε, δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα σχηματισθεί μια δικογραφία με τη μορφή και το περιεχόμενο που έχει σήμερα... Από την πλευρά μας δεν υπήρχε καμία νύξη για Βουλευτές, για εμπλοκή τους στο συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν ξέρω αν αυτοί που χτύπησαν το γιο μου πήραν μόνοι τους την απόφαση να το κάνουν ή ήταν απόφαση κάποιου άλλου. Δεν ξέρω αν υπήρξε εντολή για να γίνει ο ξυλοδαρμός…
Με τον βουλευτή του κόμματος στην Πάτρα, τον κ. Αρβανίτη δεν έχουμε συστηθεί, αλλά τον γνωρίζω. Δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτόν, δεν έχω να του προσάψω κάτι… Στα γραφεία τους στην Γούναρη ξέρω ότι κάνανε συγκεντρώσεις και ομιλίες, δεν ξέρω αν κάνανε κάτι άλλο. Η δραστηριότητα αυτή δεν μπορώ να πω αν διαφέρει από των άλλων πολιτικών κομμάτων. Το κάθε κόμμα κάνει ομιλίες και λέει τα δικά του…». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...