Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Δημοσίευμα της καθεστωτικής καθημερινής έκανε λόγο για την πρωτοβουλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Μητσοτάκη, ώστε ο τελευταίος να προβεί σε συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς των «δημοκρατικών» κομμάτων με σκοπό να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο αντίστασης στη λαίλαπα που μας κυβερνά. Ιδού τι γράφει το σημερινό δημοσίευμα:
«Προσεγγίσεις γιατί είναι έκτακτη η κατάσταση./Το πολιτικό πρόσταγμα του Κυρ. Μητσοτάκη και ο «κύκλος» των επαφών με τα κόμματα./ Όπως και η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη να μοιραστεί τους προβληματισμούς του με τους αρχηγούς των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και να οικοδομήσει μέτωπο κατά του Αλέξη Τσίπρα.»
Ορθή η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για κοινό μέτωπο αντίστασης ενάντια στην συγκυβέρνηση των Σύριζα- Ανέλ, αλλά στο βάθος της σκέψης του κρύβονται πολλά ουσιώδη σχετικά με τον θεσμό του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Παραπάνω διαβάσαμε για επαφές του νεοσσού αρχηγού της ψοφοδεξιάς με τους αρχηγούς των δημοκρατικών κομμάτων, αποκλείοντας εμμέσως τον αρχηγό της τρίτης πολιτικής δύναμης του Τόπου. Δηλαδή ο κ. Μιχαλολιάκος και το κόμμα του δεν μπήκαν με δημοκρατικές διαδικασίες στη βουλή; Δεν ψηφίστηκαν από ένα αξιοσέβαστο μέρος του εκλογικού σώματος; Σαν να μας λένε ότι η Χρυσή Αυγή αποφάσισε μία ωραίαν πρωίαν να εισέλθει ως κοινοβουλευτικό κόμμα στα έδρανα του κοινοβουλίου, με το «έτσι θέλω». Όπως προείπαμε, για την ορθότητα της προτάσεως του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την αφαιρετικότητα της σκέψεώς του όσων αφορά τη Χρυσή Αυγή. Τα πολιτικά δρώμενα έχουν δείξει και αποδείξει ότι, η Χρυσή Αυγή καταφέρεται κατά της εφαρμοσμένης πολιτικής του Σύριζα, όπως εξάλλου κάνουν και τα λοιπά κόμματα της αντιπολιτεύσεως  που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης. Είναι εξόφθαλμο, αν μη τι άλλο, ότι η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να «συμπλεύσει» με τους λοιπούς αρχηγούς της αντιπολιτεύσεως, δημιουργεί ένα μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής. Ό,τι γίνονταν προ εκατό ετών με τις αλχημείες του προγόνου Μητσοτάκη, του Ε. Βενιζέλου, γίνεται και σήμερα. Δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο Εθνικό Διχασμό, ισάξιο με αυτόν που δημιούργησε τη δεκαετία του 1920 ο Βενιζέλος με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά το 1920 δεν είναι το 2017. Ο κόσμος έχει αλλάξει, υπάρχει άλλου τύπου ενημέρωση του σήμερα από το τότε. Συν τοις άλλης, ο κόσμος έχει αρχίσει το φιλτράρισμα των ειδήσεων, κάτι που στο παρελθόν δεν συνέβαινε. Όσο και να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι υπόλοιποι αρχηγοί, να εκμαιεύσουν ψήφους με αφηγήματα του παρελθόντος, είναι σίγουρο ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Τις αλήθειες που ευαγγελίζονται τα κόμματα του κατ’ επίφαση δημοκρατικού τόξου, τις ευαγγελίζεται και η Χρυσή Αυγή, αλλά με μία ουσιαστικότατη διαφορά. Η Χρυσή Αυγή ό,τι λέει, κάτι που το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, δύναται να το πραγματοποιήσει.
https://ethnikismos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...