Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΜΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ… ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ’ ΧΩ ΘΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΦΤΑΙΩ!

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Όσοι ασχολούνται με την επικοινωνία, γνωρίζουν πως η προπαγάνδα αλλάζει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα.
Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση.
Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες (μη ενορατικές) σχέσεις μεταξύ ιδεών.
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι ίσως η πιο απροκάλυπτη μέθοδος προπαγάνδας, αφού υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι, λιγότερο φανερές και μάλιστα δόλιες.
Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να διαδίδεται έμμεσα.
Μπορεί να μεταδίδεται ως εύλογη προκατάληψη εντός μιας φαινομενικά ισορροπημένης και δίκαιης δημόσιας συζήτησης ή επιχειρηματολογίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ακόμη καλύτερα σε συνδυασμό με την μέθοδο μετάδοσης ειδήσεων των μέσων μαζικής επικοινωνίας.
Ιδού ένα παράδειγμα όπου υποτίθεται ότι αντιπαρατίθενται αντίθετες απόψεις:
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μετέδωσαν την τρομοκρατική, φονική επίθεση των παρακρατικών κρανοφόρων, εναντίον των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Λ. Μεσογείων, όπου η σοφή και ψύχραιμη αντίδραση μιας υπαλλήλου, που έκλεισε εγκαίρως τα ρολά, υπακούοντας στους κανόνες ασφαλείας, γλύτωσε σήμερα την Πατρίδα μας από τα χειρότερα.
Και έως εδώ καλά!
Η συνέχεια όμως μου έφερε στο μυαλό ένα τραγούδι που λέει: «Μα τι σου λέω, σε ποιον τα λέω, και δίκιο να ‘χω, θα πεις πως φταίω…»
Και αυτό γιατί, σχεδόν αμέσως, έδειξαν μια επίθεση σε έναν φοιτητή, υποστηρίζοντας με πάθος το ψέμα πως…»Χρυσαυγίτες βγήκαν σε αναζήτηση των …κρανοφόρων του Ρουβίκωνα, είδαν έναν που τους έμοιαζε και τον τσάκισαν». Έδειξαν μάλιστα και φωτογραφίες από το νοσοκομείο.
Ερωτώ: Ποιος επισκέπτεται στο νοσοκομείο έναν άσχημα χτυπημένο άνθρωπο και τον φωτογραφίζει; Πόσο βιτσιόζικο μπορεί να είναι όλο αυτό;
Και πως ξέρουν στον ΣΚΑΙ πως ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή και πως ξέρουν πως μέσα από τα κράνη τους, υπήρξε ένας φοιτητής που έμοιαζε με τον τύπο που είχε δεχθεί μια όποια επίθεση και πως γνωρίζουν πως ήταν χρυσαυγίτης ή χρυσαυγίτες οι δράστες; Φορούσαν μήπως… μαύρα;
Μην ζορίζετε το μυαλό σας. Δεν γνωρίζουν τίποτε. Και δεν περιμένουμε άλλη απάντηση. Η απάντηση τους έχει δοθεί ήδη και δίνετε καθημερινά και είναι γεμάτη με ψέμματα που άλλα έχουν αποδειχθεί ήδη και άλλα θα αποδειχθούν σύντομα.
Δεν έμειναν όμως οι ΣΚΑΙτες εκεί.
Αμέσως έδειξαν και ένα ρεπορτάζ από την Βουλή όπου «η Χρυσή Αυγή, έδωσε σε μαθητές βιβλία με ρατσιστικό περιεχόμενο». 
Το βιβλίο, βεβαίως, ήταν το ημερολόγιο της Χρυσής Αυγής, το έδειξαν κιόλας, με φωτογραφίες από εκδηλώσεις του κινήματος και συνθήματα όπως «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ».
Και ερωτώ: Από πότε είναι ρατσιστικό να λες πως «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ; » Ή πως «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»;
Εκεί στον ΣΚΑΙ τους αρέσει όπως είναι τώρα η Ελλάδα μας;
Η απάντηση είναι ΌΧΙ!
Το δηλώνουν καθημερινά, με τα διάφορα ρεπορτάζ τους που διαπιστώνουν την κατάντια και τα αδιέξοδα της Ελλάδας μας, στην οικονομία, στις συντάξεις, στην διαφθορά, στο μεταναστευτικό και σε ένα σωρό τομείς της χώρας μας όπου δείκτες και μετρήσεις αποτυπώνουν την αποτυχία του πολιτικού προσωπικού να διαχειριστεί την βαριά πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για τους πολίτες, αφού η χώρα βρίσκεται εδώ και καιρό σε εντελώς λάθος δρόμο. Και όσο και αν τρέχεις, ή όσο αργά κι αν πας, όταν είσαι σε λάθος δρόμο, σε λάθος κατεύθυνση θα καταλήξεις.
Και βέβαια και πάλι κάνω ακαδημαϊκά ερωτήματα που θα μείνουν χωρίς απάντηση.
Η ανεργία ξεπερνά το 23%, ενώ το 40% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε τροφή και θέρμανση. (ΕΛΣΤΑΤ) όμως ο ΣΚΑΪ και τα άλλα κανάλια μιλούν για «επιθέσεις χρυσαυγιτών».
Πάνω από 4.100.000 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, τα οποία ξεπερνούν τα 95 δις ευρώ και αυξάνουν με ρυθμό που ξεπερνά κατά πολύ το 1δις ευρώ τον μήνα! (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) όμως ο ΣΚΑΪ και τα άλλα κανάλια δείχνουν βίντεο με την Χρυσή Αυγή να χαιρετάει «ναζιστικά».
Τα «κόκκινα» δάνεια ήδη έχουν ξεπεράσει τα108 δις ευρώ, ενώ το συνολικό πιστωμένο χρέος των πολιτών προς Δημόσιο, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των 230 δις ευρώ! (ΕΛΣΤΑΤ) όμως ο ΣΚΑΪ και τα άλλα κανάλια φιμώνουν την Χρυσή Αυγή μη τυχόν και πει κουβέντα στον λαό για όλα αυτά.
Οι πολιτικοί, συνεχίζουν να τραβούν το χαλί κάτω απ’ τα πόδια μας αυξάνοντας κι άλλο τη φορολογία με νέους φόρους, που ξεπερνούν τα 2,5 δις για το 2017, μειώνουν μισθούς και συντάξεις κατά 32,2% – προϋπολογισμός 2017- και αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών και αγροτών επιταχύνοντας έτσι το αδιέξοδο. Και βέβαια συμπλήρωμα σ’ όλα αυτά ο «κόφτης» που τους εξασφαλίζει την επιτυχία των… στόχων τους, όμως ο ΣΚΑΪ και τα άλλα κανάλια τους δίνουν στασίδι να λένε τα ίδια και τα ίδια αποτυχημένα λόγια.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, απ’ την άλλη οι τράπεζες, αφού αρχικά έδρασαν ως οικονομικοί δολοφόνοι με την αλόγιστη χρήση των δανείων, επιβραβεύτηκαν με τις ανακεφαλαιοποιήσεις για να δίνουν δάνεια στα κανάλια.
Πάνω από 250 δις ευρώ, με αίολες εγκληματικές αποφάσεις των μνημονιακών βουλευτών, εισέρευσαν στα ταμεία τους μεσούσης της λεγόμενης κρίσης. Χρήματα που άρπαξαν από τα ταμεία των ασφαλισμένων, απ’ την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, από μνημονιακά τοκογλυφικά δάνεια που πιστώθηκαν στο όνομα του ελληνικού λαού, αλυσοδένοντας έτσι και τις επόμενες γενιές.
Ταυτόχρονα, κι ενώ απομυζούν τον ελληνικό λαό κι ενώ εκποιούν με ταχείς ρυθμούς τη Δημόσια Περιουσία, το «χρέος» προς τους δανειστές, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, βαίνει συνεχώς αυξανόμενο!
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, με τα διαρκή αδιέξοδα που καθημερινά ορθώνουν μπροστά μας, με το θέμα της επιβίωσης για το μισό τουλάχιστον πληθυσμό να μπαίνει άμεσα επί τάπητος, αλλά και με τις συνεχείς επισημάνσεις απ’ τη μεριά τους, ότι περάσαμε τα δύσκολα, υψώνουν φράγμα στη σκέψη μας, ώστε να μην είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι οι εμπνευστές αυτής της τραγωδίας δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ! Λένε πολλοί «μα χειρότερα γίνεται;» Κι όμως γίνεται!
Ποιος φταίει για όλα αυτά; Η Χρυσή Αυγή; Όχι! 
Αλλά η Χρυσή Αυγή είναι μιας πρώτης τάξεως αντιπερισπασμός.
Επειδή τραβάει όμως μακρυά η ανοησία όσων ασχολούνται με την φίμωση της Χρυσής Αυγής, την διαστρέβλωση κάθε είδησης, την παραπληροφόρηση, άτεχνη και έντεχνη, προχωρήστε, πείσετε τους δικαστικούς να τελειώσει η δίκη, καταδικάστε τους, κλείστε φυλακή τους βουλευτές της και την ηγεσία τους, σκίστε και κάψετε τα βιβλία τους, και επειδή όπου καίνε βιβλία, στο τέλος καίνε και ανθρώπους, κάψτε τα σπίτια τους, γκρεμίστε τα μνημεία που προσκυνούν, τον Μελιγαλά, τον Λεωνίδα, τον Παλαιολόγο, τα Ίμια, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Όποιον θέλει να ’ναι λεύτερος, σκοτώστε τον!
Όποιον λέει πως για κείνον το πιο εκπληκτικό και πιο επιβλητικό. και πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε, φιμώστε τον και αλυσοδέστε τον…
Μην αφήνετε τίποτε που να θυμίζει το σήμερα και όποιον εξακολουθεί να πιστεύει στην Ελλάδα, ρίξτε τον στα πιο βαθιά μπουντρούμια σας.
Αυτό δεν θέλετε;
Εξάλλου, πλέον υπάρχει το σπίτι του Μπελογιάννη, και εκεί μέσα υπάρχουν τα σημεία και τα τέρατα του, τα έργα του. Αυτά ονειρευόταν κι εκείνος, και όποιος επιδεικνύει ασχολίαστα τέτοιους σφαγείς, τέτοιες σφαγές ονειρεύεται.
Αφού λοιπόν τα κάνετε όλα όπως πρέπει, μετά συνεχίστε το θεάρεστο και μνημονιακό έργο σας.
Εκρίνετε το ξεπούλημα της χώρας μας πληρωμένοι από τα διάφορα γερμανικά ιδρύματα, καλύψτε τους πολιτικούς και την διαφθορά τους, καλύψτε τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, συνεχίστε να διαπλέκεστε με την εκάστοτε εξουσία και να είστε σίγουροι, πως ένας Μιχαλολιάκος θα εμφανιστεί, με τα ίδια ακριβώς συνθήματα, κάτω από τα ίδια λάβαρα θα λέει τα ίδια εμπνευσμένα λόγια προς τον λαό ενώ κάπου θα ξαναγραφτούν τα ίδια ακριβώς βιβλία που θα έχετε κάψει.
Γιατί μπορεί η πίστη κινεί βουνά, η γνώση τα κινεί στη σωστή θέση.
Γιατί είναι στην φύση του Έλληνα ο Εθνικισμός. 
Γιατί έχετε ξεπεράσει προ πολλού το σημείο κοχλασμού της συνείδησης του και πλέον κάθε σκέψη για συνέχεια στο ίδιο έργο που προωθείτε είναι αδύνατη.
Εσείς, με τα άνομα και παράνομα έργα σας, που καπηλεύεστε την δύναμη του τύπου, και από αδέσμευτη αρχή, την μεταλλάσσετε σε χρήμα και την προσφέρετε σε εργοδότες – γλοιώδη ερπετά που ζέφουν από διαφθορά, εσείς δίνετε αιτία ύπαρξης στην Χρυσή Αυγή, ενώ την δύναμη της την δίνουν οι απηυδησμένοι και αηδιασμένοι πολίτες, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που αποστρέφονται σιγά-σιγά τις εκπομπές σας.
Ποιος την πληρώνει; Στο 60% η ανεργία στον κλάδο των δημοσιογράφων…
Πιο πιθανό λοιπόν είναι να εκλείψετε κάποτε όλοι εσείς, οι μεγαλοπρωταγωνιστές της άθλιας προπαγάνδας, παρά η Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...