Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Ανενόχλητοι οι πράκτορες της Άγκυρας πραγματοποίησαν ανθελληνική εκδήλωση στην Θράκη για την “μητρική τους γλώσσα”

Μία ακόμη ανθελληνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Θράκη από τους εγχώριους πράκτορες της Άγκυρας, οι οποίοι εντελώς ανενόχλητοι δυναμιτίζουν το κλίμα και εγκυμονούν κινδύνους για την Εθνική  ασφάλεια στην περιοχή.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία υπό τον τίτλο “Ανθελληνική εκδήλωση στη Θράκη για τη «μητρική τουρκική γλώσσα»” αναφέρει τα εξής: «Οι προκλήσεις συνεχίζονται στη Θράκη! Φέτος για πρώτη χρονιά και με την ανοχή της Πολιτείας, διοργανώθηκε γιορτή για την «Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας», της τουρκικής φυσικά, στην Κομοτηνή! Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης) πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου και φυσικά το «παρών» έδωσαν πολλοί εκ των ανθελλήνων «παικτών» της Τουρκίας, που προωθούν σχέδια για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης.
Μεταξύ άλλων, μετείχαν ο υποπρόξενος Οσμάν Σαχίν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης, Σαδίκ Σαδίκ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερτζάν Αχμέτ. Ο υποπρόξενος Σαχίν στην ομιλία του τόνισε ότι «τα τουρκικά είναι μεταξύ των εκλεκτών γλωσσών του κόσμου. Η γλώσσα είναι η ταυτότητά μας, ο λόγος της ύπαρξής μας, τα πάντα μας, μάλιστα ακόμη και τη θρησκεία μας μπορούμε να την μάθουμε κατά τον καλύτερο τρόπο μέσω της γλώσσας μας. Tα τουρκικά είναι η τιμή μας». Όπως ήταν φυσικό, η εκδήλωση έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στη Θράκη, καθώς πατριωτικοί φορείς υποστηρίζουν ότι με τέτοιες δράσεις γίνεται εμφανής η προσπάθεια κοσσοβοποίησης της Θράκης».
Η συμμετοχή του υποπρόξενου δείχνει, για μια ακόμη φορά, τον πολύ βρώμικο ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, μέσα από το οποίο σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται όλες οι ανθελληνικές ενέργειες στην Ελληνική Θράκη. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει η «Δημοκρατία», οι προκλήσεις αυτές γίνονται «με την ανοχή της πολιτείας». Πολύ χειρότερα, η πολιτεία είναι που νομιμοποιεί τους εγκάθετους της τουρκικής προπαγάνδας και τους αποθρασύνει ακόμη περισσότερο, όταν πρόσωπα που εκφράζουν θεσμικούς φορείς (όπως η Γιανννακάκη, ως Γ.Γ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) κάθονται και συζητούν μαζί τους σα να μην τρέχει τίποτα.
Επόμενο, λοιπόν, είναι να «ξεσαλώσουν» τελείως όλοι αυτοί που προωθούν τα σενάρια «κοσσοβοποίησης της Θράκης», όπως επισημαίνει η «Δημοκρατία». Το κλείσιμο της σφηκοφωλιάς του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή είναι άμεση επιτακτική ανάγκη και αποτελεί ένα αποφασιστικό πρώτο βήμα για την πάταξη όλων αυτών των αντεθνικών στοιχείων, τα οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ετερογενή μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, για την εξυπηρέτηση του τουρκικού επεκτατισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...