Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΕΞ’ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ… ANTINEWS: Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ!

Την πάσα αλήθεια για τις συνεχείς μειώσεις φόρων που εξαγγέλλει για το μέλλον (όταν -και αν- κυβερνήσει) ο Κούλης Νουδούλης, γράφει το blog Antinews (του Σαμαρά…), σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Αρχίζει να λαϊκίζει κι ο Μητσοτάκης».
Ας το παρακολουθήσουμε, έχει ενδιαφέρον:

«Τώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη θέλησή του να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων και από την άλλη να έχει μια φιλελεύθερη ατζέντα που θα είναι δημοσιονομικά προσαρμοσμένη στα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.
Αλλά αφού ξέρει ότι η κατάσταση είναι αυτή που είναι, τότε γιατί όπου πάει μειώνει κι από έναν φόρο; Σειρά χθες πήρε ο φόρος στο κρασί μιας και βρέθηκε σε έκθεση με οινοπαραγωγούς, ενώ προ ημερών σε συνέντευξή του δεσμεύτηκε για μείωση φόρων. Πότε λέει θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, άλλες φορές ότι θα μειώσει τις επιβαρύνσεις των αγροτών για τα αγροεφόδια. Έχει πει για μείωση στο φόρο επιχειρήσεων, μερισμάτων και ούτω κάθε εξής. Και βεβαίως έχουν δεσμευτεί ότι θα καταργήσουν τον εκτρωματικό ασφαλιστικό νόμο.
Όλα καλά μέχρι εδώ, ποιος δεν θέλει να κόβει τους φόρους, να πληρώνει λιγότερα και να είναι ευχαριστημένος κι αυτός και η κυβέρνησή του;
Όμως, βρε παιδιά εκεί στη Νέα Δημοκρατία έχετε κάνει κοστολόγηση με δεδομένο βεβαίως ότι η Ελλάδα θα είναι σε επιτροπεία από τους δανειστές για πολλά – πολλά χρόνια; Ακόμη και ο Σόιμπλε να φύγει αύριο το πρωί θα βρεθούν χίλιοι Σόιμπλε για να τραβήξουν το αυτί μιας κυβέρνησης που θα μειώνει τους φόρους και θα υπόσχεται τα πάντα στους πάντες αλλά δεν θα ξέρει πώς να αντικαταστήσει το κενό. Πώς να κλείσει τις μαύρες τρύπες που θα δημιουργηθούν.
Λέει ο Μητσοτάκης ότι θα εξορθολογήσει το Δημόσιο και θα φέρει επενδύσεις. Μα για να γίνουν όλα αυτά θα πάρει χρόνο και η απόδοση δεν θα είναι άμεση. Ούτε καν η αύξηση της κατανάλωσης δεν μπορεί να ισοσκελίσει τη «χασούρα» από μια γενναία μείωση φόρων μόνο και μόνο για να γίνει μια κυβέρνηση φιλολαϊκή.
Όσο για το Δημόσιο; Εδώ δεν το έφτιαξαν δεκαετίες τώρα άλλοι, θα το φτιάξει ο Μητσοτάκης; Έναν να απολύσει θα ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Πώς θα μειώσει τα 15-17 δις ευρώ το χρόνο που δίνονται σε 700 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους;
Επιτέλους. Πρέπει να πάψουν οι πολιτικοί να είναι πολιτικάντηδες και Μαυρογιαλούροι. Όχι άλλους Μαυρογιαλούρους βρε άνθρωποι του Θεού…».
https://ethnikismos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...