Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Βολές Τραμπ εναντίον συστημικών ΜΜΕ: Ο λαός αντιλαμβάνεται την μεροληψία του CNN και της Washington Post

Βολές Τραμπ εναντίον συστημικών ΜΜΕ: Ο λαός αντιλαμβάνεται την μεροληψία του CNN και της Washington PostΣτην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τα κυβερνητικά του καθήκοντα παρεμποδίζονται με μεγάλη προκατάληψη και ιδιαίτερη μεροληψία από τα αμερικανικά νεοταξίτικα και συστημικά MME.
 Με αποτέλεσμα οι πολιτικές κινήσεις του να συκοφαντούνται από "ιδιαίτερα ψευδείς ειδήσεις - fake fake news", όπως απάντησε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφο του CNN. Και ο απώτερος σκοπός αυτής της προπαγάνδας είναι η προσπάθεια του βάναυσου αποπροσανατολισμού της αμερικανικής κοινής γνώμης.
Τα κυριότερα σημεία αυτής της μεροληπτικής επίθεσης των συστημικών ΜΜΕ εναντίον του Τραμπ, ως σήμερα, επικεντρώνονται στα εξής σημεία:
Σχέσεις με Ρωσία κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας
Ο Τραμπ δήλωσε ευθαρσώς ότι οι κατασκευασμένες ειδήσεις που κυκλοφορούν από τα συστημικά MME σχετικά με σχέσεις του με την Ρωσία είναι ένα δόλιο τέχνασμα που προφανώς σκοπεύει να πλήξει την αξιοπιστία του. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι θα ήταν ευχής έργο να βελτιώνονταν οι σχέσεις της Αμερικής  με την Ρωσία.
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι στις αρχές του 1980 ο γερουσιαστής Τεντ Κέννεντυ (Ted Kennedy) του δημοκρατικού κόμματος που κατηγορεί σήμερα τον Τραμπ, είχε πραγματικά μυστικές συνομιλίες με την KGB εν μέσω του ψυχρού πολέμου, σχετικά με συντονισμό κινήσεων για την αποτροπή επανεκλογής του τότε ρεπουμπλικανού προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν (Ronald Regan).
Παραίτηση στρατηγού Michael Flynn
O Φλυνν παραιτήθηκε εν μέσω μιας αυξανόμενης διαμάχης μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των συστημικών ΜΜΕ. Ο λόγος που οδήγησε στην απομάκρυνση του από σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ ήταν οι συνομιλίες του με τον Ρώσο Πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Σεργκέι Κίσλυακ, πολύ πριν ορκιστεί ο Τραμπ Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αναλυτικά στην επιστολή παραίτησης του ο Φλυνν παραδεχόταν ότι δεν είχε ενημερώσει πλήρως τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συνομιλίες του με τον Κίσλυακ. Ωστόσο αδιαμφισβήτητα η παραίτηση Φλυνν έγινε μετά από μεγάλη πίεση από τα αμερικανικά νεοταξίτικα ΜΜΕ, όπως τον δημοσιογράφο της Washington Post που αρχικά διέρρευσε την πληροφορία, εις βάρος καθαρά του Τραμπ και όχι του Φλυνν.
Δήλωση για επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία
Σίγουρα η κίνηση του Τραμπ να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Φλυνν άνοιξε την όρεξη στους πολιτικούς αντιπάλους του. Έτσι στις 14 Φεβρουαρίου ο Τραμπ δήλωνε ότι περιμένει την Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία. Ο Τραμπ έξυπνα πρόσθετε ότι την ίδια στιγμή αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Ρωσία του Πούτιν.
Παραλληλισμοί με την Ελληνική πραγματικότητα
Ακριβώς η ίδια κατάσταση συμβαίνει και στην Ελλάδα με τα μεροληπτικά συστημικά ΜΜΕ να εξαπολύουν καθημερινά μύδρους εναντίον του Λαϊκού Σύνδεσμου - Χρυσή Αυγή. Όπως αποδείχθηκε και από την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων, η μερίδα του λέοντος πήγε στα δάνεια των συστημικών ΜΜΕ.
Μετατρέποντας αυτή την δανειοδότηση στην ουσία σε χρηματισμό με σκοπό την εξόντωση του πολιτικού αντίπαλου του κλεπτοκρατικού τόξου, τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/boles-tou-tramp-enantion-susthmikwn-mme-o-amerikanikos-laos-katalabainei-th#ixzz4Z25Yq5jL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...