Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με συνοπτικές διαδικασίες και ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για το στέκι «Αντίπνοια»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με συνοπτικές διαδικασίες και ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για το στέκι «Αντίπνοια»Μέσα σε δύο μόλις συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το αναρχικό στέκι «Αντίπνοια». Στις 16 Φεβρουαρίου κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ σήμερα εξετάστηκαν οι υπόλοιποι τρεις-από τους τέσσερεις συνολικά-μάρτυρες.

Ειδικότερα, προσήλθαν οι Γεώργιος Μηλιαράκης, Βασιλική Μάργαρη και Κατερίνα Γερούκη. Οι μάρτυρες ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί και όταν έρχονταν σε δύσκολη θέση δήλωναν «αρνούμαι να απαντήσω» ή «δεν απαντώ σε φασίστες δικηγόρους». Διαρκώς προέβαιναν σε πολιτικά μανιφέστο και ιδεολογικές διακηρύξεις περί αναρχίας, αντί να δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που τους ετίθεντο.
Φυσικά, η έκφραση προσωπικών απόψεων (ιδίως μάλιστα όταν είναι τόσο γραφικές) δεν λαμβάνεται υπόψη από ένα ποινικό δικαστήριο, το οποίο αξιολογεί μόνο πραγματικά περιστατικά και αυτά βάσει αποδείξεων.
Η μαρτυρία του αστυνομικού
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ερώτηση της συνηγόρου του Νικόλαου Κούζηλου, Δήμητρας Βελέτζα, η οποία ρώτησε τον Μηλιαράκη αν το βράδυ μετά το περιστατικό (30-06-2008) εξετάστηκε προφορικά από αστυνομικό.
Ο Μηλιαράκης αρχικά αρνήθηκε ότι την ώρα που βρίσκονταν στο νοσοκομείο έγινε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια όμως διαφοροποίησε την απάντησή του, λέγοντας ότι «μπορεί και να έγινε, δεν είμαι σίγουρος δεν θυμάμαι, κάποια στιγμή ήρθε κάποιος αστυνομικός αλλά δεν μπορώ να πω σίγουρα ναι ή όχι για το αν μίλησα μαζί του».
Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, διότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός (ονόματι Τουρλάκης) καταθέτει ότι το ίδιο βράδυ μίλησε με τον Μηλιαράκη στο νοσοκομείο και τον ρώτησε αν ξέρει ποιοι του επιτέθηκαν. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο Μηλιαράκης του απάντησε ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα άτομα που του επιτέθηκαν ούτε γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί.
Δηλαδή από ατράνταχτο στοιχείο προκύπτει ότι στην αρχική κατάθεση του Μηλιαράκη δεν υπήρχε καμία αναφορά στη Χρυσή Αυγή, την οποία θυμήθηκε να αναφέρει στην Κλάπα το 2013 πέντε ολόκληρα χρόνια μετά όταν άρχισαν οι πολιτικές διώξεις από το Καθεστώς Σαμαρά και έγινε η απαράδεκτη συνένωση άσχετων δικογραφιών από τον Δένδια.
Αναγνώριση…από τα μάτια
Η υπεράσπιση αμφισβήτησε εντόνως την παρουσία στο περιστατικό των δύο υποτιθέμενων «αυτοπτών μαρτύρων» Βασιλικής Μάργαρη και Κατερίνας Γερούκη. Αυτό, διότι επί τρία χρόνια από το 2008 οι δύο γυναίκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...