Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Δραματική επικοινωνία Πούτιν με Νετανιάχου-Ασαντ. Ο Ασαντ θα έκανε παρανάλωμα το Ισραήλ με πυραύλους Scud για το βομβαρδισμό Δαμασκού

O ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ τον Netanyahu και του είπε ότι ο βομβαρδισμός της Δαμασκού από το Ισραήλ αποτελεί κόκκινη γραμμή και ότι η Ρωσία δεν θα παραμείνει αδιάφορη.

Ο Netanyahu δικαιολογήθηκε ότι πρόκειται για περιορισμένους βομβραδισμούς. Ο Πούτιν επανηλθε δριμύτερος και του έδωσε 10΄για ν΄αποσύρει τα ισρεαηλινά αεροπλάνα από τον συριακό εναέριο χώρο.

Το πράγμα θα έπαιρνε ακόμη πιο επικίνδυνη τροπή καθώς ο πρόεδρος  Assad είχε την πρόθεσε να δώσει εντολή για εκτόξευση πυραύλων Scud κατά του Ισραήλ ενώ του ασκήθηκε πίεση από το ρώσο πρόεδρο να μην το κάνει και του ζήτησε αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη φάση καθώς του υποσχέθηκε ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί θα σταματήσουν εντός λίγων λεπτών.

scud-missile-iran-afp
αρχείο

Ήταν ο πρόεδρος Assad, που επικοινώνησε με την αίθουσα επιχειρήσεων για να ετοιμαστούν οι πύραυλοι  Scud.Ο ρώσος στρατηγός πήρε τον Πούτιν και του μετέφερε  την σοβαρότητα της κατάστασης και τότε ο ρώσος πρόεδρος πήρε μέσα στη νύχτα το Νετανιάχου  του εξέθεσε τη κρισιμότητα των στιγμών και του ζήτησε να σταματήσει τις επιδρομές.
Ο Νετανιάχου ζήτησε από ΗΠΑ και Ρωσία να μην πέσει το Χαλέπι αλλά καθώς το Χαλέπι πέφτει εντός 2 εβδομάδων τι θα επακολουθήσει: Θα κηρυχθεί συριοτουρκικός πόλεμος ή θα επέλθει σύρραξη Hezbollah με  Iσραήλ;addiyar 30.11.16
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...