Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Με δυναμική τους παρέμβαση, Αρμένιοι νέοι ακυρώνουν εκδήλωση για τον Κεμάλ στις ΗΠΑ (βίντεο)

Ομάδα νέων Αρμενίων εισέβαλε την Πέμπτη σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Κεμάλ που οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Τσάπμαν της Νότιας Καλιφόρνιας, παρουσία του Τούρκου προξένου, και οδήγησε τελικά σε ακύρωσή της. Μέλη της Ομοσπονδίας Νέων Αρμενίων ΗΠΑ (AYF) μπήκαν στο χώρο φωνάζοντας ότι η γενοκτονική πολιτική της Τουρκίας συνεχίστηκε επί Μουσταφά Κεμάλ και ότι στόχος της εκδήλωσης στο Τσάπμαν ήταν να συγκαλυφθούν τα σημερινά γεγονότα στην Τουρκία.

Ο κόσμος που παρακολουθούσε αντέδρασε και επιτέθηκε στους νέους φραστικά «με λόγο φασιστικό», όπως αναφέρει η AYF αλλά και σπρώχνοντας και φτύνοντας. Επιχείρησαν έτσι να τους εκφοβίσουν, για να εγκαταλείψουν την αίθουσα. Εκείνοι αρνήθηκαν, μέχρι που ήρθε η Ασφάλεια και τελικά η εκδήλωση ακυρώθηκε.
Η παρέμβαση των Αρμενίων έγινε σε απάντηση της «Εβδομάδας Ατατούρκ», που οργανώθηκε από διάφορους φορείς Τούρκων, με αφορμή την επέτειο θανάτου του στις 10 Νοεμβρίου.  
Σύμφωνα με το περιοδικό του Πανεπιστημίου Τσάπμαν, που μίλησε στον επικεφαλής ασφαλείας, οι Αρμένιοι που μπήκαν στην αίθουσα άφησαν ενημερωτικά φυλλάδια πάνω στα καθίσματα και αξίωσαν να ψάλουν τον αρμενικό εθνικό ύμνο πριν αποχωρήσουν.
http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...