Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΗΜΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

markos_xiouΜήνυμα με πολλού αποδέκτες έστειλε ο Eλληνόψυχος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, τόσο στου υποτελείς των Αθηνών, να διαφυλάξουν τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, όσο και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της λιτανείας των ιερών εικόνων των Πολιούχων του νησιού Αγίων Βικτώρων και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά, το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο Μητροπολίτης άστραψε και βρόντηξε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στα νησιά λέγοντας ότι, τα οθωμανικά – τουρκικά μνημεία που βρίσκονται στα νησιά φανερώνουν την τουρκική τους ιστορία.
Ο κ. Μάρκος δεν μάσησε τα λόγια του. Από το βήμα της Πλατείας σημείωσε με έμφαση.
«Εκομίσαμε στην κεντρική πλατεία του νησιού μας που φέρει το όνομα του Μαύρου Στρατηλάτη Νικολάου Πλαστήρα, το σέμνωμα της οικουμενικής ορθοδοξίας και της ρωμιοσύνης, την ματωμένη από τη γενοκτονία των παιδιών της, εικόνα της Παναγίας Σουμελά.
Εκομίσαμε σε αυτό το σημείο, κάτω από τα κλαδιά των πλατάνων της πλατείας, εκείνα που υπήρξαν ο θρόνος πριν τον ουρανό του αειδήμου εθνομάρτυρος προκατόχου μου μητροπολίτη Πλάτωνος Φραγκιάδη, του οποίου τα οστά θα φωσφορίζουν μέχρι τη συντέλεια του αιώνος την ελληνικότητα αυτού του νησιού.
Εκομίσαμεν δίπλα στο βυζαντινό μας Μουσείο (εννοεί το Μετζιτιέ Τζαμί), το κτίσμα που ανήγειρε ο κατακτητής επάνω στον ορθόδοξο χριστιανικό ναό της Παναγίας της Ελεημονίστρας. Γιατί τα μνημεία των νησιών μας, ακόμα και τα πατημένα, είναι ορθόδοξα χριστιανικά», ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο Μητροπολίτης Μάρκος.

Αυτό που έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή η Πολιτική ηγεσία της χώρα ανέλαβε να το κάνει ένας πραγματικός θρησκευτικός ηγέτης.
Τα συγχαρητήριά μας στον πατριώτη  Μητροπολίτη και μακάρι –για την  Ελλάδα και την Ορθοδοξία μας- να τον ακολουθήσουν και άλλοι ιεράρχες, διότι διαχρονικά σκοπός της εκκλησίας όταν υπήρχε κίνδυνος  ήταν  να διαφυλάξει την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα μας, αλλά κυρίως να υπερασπίσει τα όσια και τα ιερά μας, την πίστη και τον πολιτισμό μας.
https://ethnikismos.net/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...