Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Το κάλεσμα της Γεννηματά προς τον Τζέφρυ οδηγεί τον Βενιζέλο στην έξοδο από το κλεφτο-Πασόκ

Το κάλεσμα της Γεννηματά προς τον Τζέφρυ οδηγεί τον Βενιζέλο στην έξοδο από το κλεφτο-ΠασόκΤα μαχαίρια βγαίνουν για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ανηλεής πόλεμος ανάμεσα στην Γεννηματά και τον Βενιζέλο συνεχίζεται με εκατέρωθεν χτυπήματα. Αυτήν την φορά ήταν η σειρά της Γεννηματά να χτυπήσει τον πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ στο σημείο το οποίο τον πονάει πιο πολύ.

Στο ζήτημα, δηλαδή, της επιστροφής του Γιωργάκη Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα υποστηρίζει σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά», όπου στην ερώτηση: «Η φόρμουλα της συνεργασίας με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου μπορεί να είναι στο πρότυπο της συμμαχίας με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις υπό την ομπρέλα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης;» απαντά ως εξής: «Προχωράμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Έχουμε θέσει το πλαίσιο της αυτόνομης πορείας. Τέρμα οι επιτροπές, τα φόρα, η εσωστρέφεια και οι ομφαλοσκοπήσεις. Όποιος αποδέχεται αυτό το πλαίσιο και κινείται ιδεολογικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι καλοδεχούμενος με ίσους όρους».
Είναι ολοφάνερη η αντίθεσή της απέναντι στην θέληση του Βενιζέλου (ειδικά αυτά για την «εσωστρέφεια» και τις «ομφαλοσκοπήσεις» τον φωτογραφίζουν ξεκάθαρα), ωθώντας τον επί της ουσίας στην εθελούσια έξοδό του από το κόμμα. Με το ΠΑΣΟΚ να παζαρεύει παρασκηνιακά με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το Ποτάμι να καταρρέει, οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ χρειάζονται ένα «φιλονεοδημοκρατικό» ΠΑΣΟΚ, το οποίο μπορούν να τους το προσφέρουν τόσο ο Βενιζέλος, όσο και τα «ορφανά» του Σημίτη.
Από την δική του μεριά ο Βενιζέλος, ο οποίος ποτέ δεν χώνεψε ότι τον ανάγκασαν ο Λαλιώτης και ο Σκανδαλίδης να παραιτηθεί από την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ για να προωθήσουν την Γεννηματά, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να τραβήξει μπροστά για την δημιουργία ενός τέτοιου σχήματος, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το «ΠΑΣΟΚ της Φώφης», ότι παρασκηνιακά συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία. Μπορεί να σταθεί εκλογικά ένα τέτοιο σχήμα, έχοντας δεδομένη την στήριξη και των «Βαρόνων των μίντια»;
Η αποτυχία του μορφώματος του Ποταμιού, καθώς και τα φθαρμένα πρόσωπα που θα συνθέτουν αυτό το νέο μόρφωμα, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Υπάρχει, βεβαίως, και ο δρόμος της ανοιχτής συνεργασίας με τη ΝΔ, στο πλαίσιο μιας «μεγάλης ευρωπαϊκής συμμαχίας». Όπως και να έχει, η εγχώρια διεφθαρμένη κεντροαριστερά δείχνει εντελώς αποδυναμωμένη πολιτικά σ’ όλες τις εκδοχές της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kalesma-ths-gennhmata-pros-ton-tzefru-odhgei-ton-benizelo-pros-thn-ejodo-ap#ixzz4RKXX7pwN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...