Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Αποκάλυψη - βόμβα για την δράση των τζιχαντιστών: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να ενημερωθεί πόσοι ξένοι τρομοκράτες μαχητές έχουν στρατολογηθεί στις ελληνικές φυλακές!

Αποκάλυψη - βόμβα για την δράση των τζιχαντιστών: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να ενημερωθεί πόσοι ξένοι τρομοκράτες μαχητές έχουν στρατολογηθεί στις ελληνικές φυλακές!Ένα σοβαρότατο έγγραφο που αποδεικνύει την ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο στις ελληνικές φυλακές ήρθε στην δημοσιότητα σήμερα.

Αυτό το έγγραφο όχι μόνο έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων Μουζάλα που καταρρίπτουν την καθεστωτική προπαγάνδα ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τζιχαντιστές, αλλά αποδεικνύει επιπλέον ότι συστηματικά η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τους Έλληνες με την διάδοση ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να αποδεχτούν την λαθρομετανάστευση.
Ακολουθεί η είδηση από το nantiareport:
«Με έγγραφο το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει την παρουσία και ενεργοποίηση εξτρεμιστικών στοιχείων στις φυλακές της χώρας με δράσεις και διασύνδεση με το Ισλαμικού Κράτος .
Έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς τους Διευθυντές  των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της επικράτειας, γίνεται παραδοχή της παρουσίας στην ελληνική επικράτεια ακραίων στοιχείων και έρχεται να επιβεβαιώσει τις έντονες ανησυχίες, από Υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως είχαν κατά καιρούς εκφραστεί για την παρουσία «πυρήνα» εξτρεμισστικών στοιχείων στις φυλακές της χώρας με δράσεις και διασύνδεση με το Ισλαμικού Κράτος.
Το έγγραφο που παρουσιάζει το nantiareport.gr, με θέμα «ΟΗΕ αίτημα παροχής πληροφοριών για ξένους τρομοκράτες μαχητές -ριζοσπαστικοποίηση στις φυλακές» διαβιβάστηκε στα Καταστήματα κράτησης ως «επείγον» την περασμένη Παρασκευή  (11/11). Με αυτό, ζητείται από τους προϊσταμένους όλων των Σωφρονιστικών Καταστημάτων να παρέχουν εγγράφως ενημέρωση σχετικά με τους αλλοδαπούς κρατούμενους οι οποίοι εκδηλώνονται συμπεριφορές εξτρεμιστικών στοιχείων, ύστερα από αίτημα του ΟΗΕ .
Όπως ειχε παρατηρηθεί στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας, οι Ελληνικές φυλακές παρέχουν «έδαφος» για την ανάπτυξη θυλάκων εξτρεμισμού, καθώς στις φυλακές λόγω συνωστισμού αλλοδαποί μουσουλμάνοι με ακραίες ιδεολογίες έχουν καταφέρει να εντάξουν στις «τάξεις» τους, άλλους εγκλείστους.
Στις ελληνικές φυλακές σε ποσοστό κρατουμένων που ανέρχεται ήδη σε 5%, προέρχεται από χώρες στις οποίες οι τζιχαντιστές έχουν ενεργό δράση- Συρία, Αλγερία, Ιράκ, Μαρόκο Λιβύη.
Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης μουσουλμάνων στην Ελλάδα, λόγω της αυξανόμενης εισροής λαθρομεταναστών, μεταξύ των οποίων έχουν εντοπιστεί στελέχη ισλαμικών ριζοσπαστικοποιημένων ομάδων ενταγμένων στον ISIS, οι ελληνικές Αρχές έχουν δημιουργήσει «Ομάδα Δίωξης Τζιχαντιστών» (από το 2014) ενώ έχει εκπονηθεί σχέδιο εκπαίδευσης προσωπικού πρώτης γραμμής. Πρόκειται για «δεξαμενή» 62 εκπαιδευτών -από υπηρεσίες Ασφάλειας, Αντιτρομοκρατικής και Πληροφοριών- οι οποίοι εκπαίδευσαν 130 στελέχη από συναρμόδιες υπηρεσίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Χανιά, Αλεξανδρούπολη.
Η ΕΛ.ΑΣ. είχε προβεί στη σύλληψη δύο τζιχαντιστών, σε Θεσσαλονίκη και Ορεστιάδα- ένας Γάλλος υπήκοος τα στοιχεία του οποίου περιλαμβανοταν στη λίστα της γαλλικής Αντιτρομοκρατικής για τη σφαγή στο «Μπατακλάν» και ένας Γερμανός υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού στο Ανόβερο.
Ήταν η έκθεση  του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα της Ριζοσπαστικοποίησης (ICSR) με έδρα το Λονδίνο- σχεδόν πριν ένα μηνά -σύμφωνα με την οποία οι ευρωπαϊκές φυλακές είναι «φυτώριο» για τους τζιχαντιστές και τα δίκτυα στρατολόγησης επιλέγουν να βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους εγκλεισμού προκειμένου να στρατολογήσουν νέα μέλη έτοιμα για δράση.
Η εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους ενίσχυσε τους δεσμούς μεταξύ της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας επισημαίνεται στην έκθεση, με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις να εγκαταλείπουν τα θρησκευτικά σχολεία για να στρατολογήσουν υποψήφια μέλη με ευκολία. Οι φυλακές αποτελούν μια δεξαμενή νέων και οργισμένων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση, ιδιαίτερα όταν έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Έτσι οι κρατούμενοι που θεωρούνται πιο «ευάλωτοι» σε έναν τέτοιο κίνδυνο μπαίνουν στο μικροσκόπιο επαγγελματικής παρακολούθησης τόσο πριν όσο και μετά την αποφυλάκισή τους.
Ο Πίτερ Νιούμαν, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου, τονίζει: «Παρατηρούμε ότι η ριζοσπαστικοποίηση γίνεται με διαρκώς ταχύτερους ρυθμούς μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα. Η έκτιση ποινής για κάποιο αδίκημα διευκολύνει το πέρασμα στον εξτρεμισμό και τις εκδηλώσεις ακραίας βίας».
Οι ερευνητές του ICSR βασίστηκαν στα προφίλ 79 Ευρωπαίων τζιχαντιστών – από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία– οι οποίοι μετέβησαν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν ή που ενεπλάκησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη. Μεταξύ των τζιχαντιστών που εξέτασε το ICSR, το 57% βρέθηκε για ένα διάστημα στη φυλακή πριν τη ριζοσπαστικοποίησή του και τουλάχιστον το 27% όσων φυλακίστηκαν ριζοσπαστικοποιήθηκε όταν εξέτιε την ποινή του.
Σε 5.000 εκτιμάται ο αριθμός των Ευρωπαίων που έχουν ενταχθεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, όπως το Μέτωπο αλ Νούσρα και το ΙΚ για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/up.-dikaiosunhs-enhmerwsete-mas-posoi-jenoi-tromokrates-machhtes-echoun-sta#ixzz4Q5rH39mh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...