Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ… ΑΚΡΑΙΟΙ ΚΑΙ… ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!

551
Εκρηκτική είναι η κατάσταση με τα «προσφυγάκια» στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει η δίκαιη οργή του κοσμάκη. Και προφανώς, οι συριζαίοι των νήσων θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες…

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε το πρώτο κρούσμα… υφέρποντος ρατσισμού στον χώρο της «πρώτης φοράς αριστερά»! Οι συριζαίοι της Χίου καταλόγισαν ευθύνες και στους «αλληλέγγυους» (εκτός βεβαίως από τους χρυσαυγίτες…) για τα επεισόδια που γίνονται στο νησί, κατηγορώντας τους ότι χειραγωγούν τα «προσφυγάκια» σε εξέγερση.  
Τώρα έχουμε και δεύτερο… κρούσμα, με τους συριζαίους της Σάμου, που αποφάσισαν –μπας και τη γλιτώσουν- να το παίξουν και ολίγον «ακραίοι» και «ρατσιστές», σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις Μουζάλα και Τόσκα, πως όσοι ζητούν την απομάκρυνση των «προσφύγων» από τα νησιά είναι… ακραίοι!
Ιδού η… ακραία και… ρατσιστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου:
«Εδώ και καιρό, η ένταση στην τοπική κοινωνία, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, κλιμακώνεται καθημερινά. Η κατάσταση πλέον είναι επικίνδυνη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγει εκτός ελέγχου… Η άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα / των προσφύγων μεταναστών, που υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του hot spot ( 850 θέσεις ), αποτελεί μονόδρομο. Η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ / Τουρκίας οδήγησε στη σταδιακή αύξηση του αριθμού των προσφύγων / μεταναστών σε δυσθεώρητα ύψη ( κοντά στις 3000 ), με αποτέλεσμα να ζουν σε άθλιες συνθήκες, τις οποίες επιδεινώνει η έλευση του χειμώνα, να αισθάνονται εγκλωβισμένοι στο νησί, χωρίς να γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει η αιχμαλωσία τους και που θα βρεθούν μετά, να εξαντλούνται οι όποιες οικονομίες τους, να συνυπάρχουν υποχρεωτικά στον ίδιο χώρο άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, συνήθειες, γλώσσες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, εθνική καταγωγή. Ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθεί οργή, θυμός, ένταση, συγκρούσεις, παραβατική συμπεριφορά.
Ταυτόχρονα, οι μόνιμοι κάτοικοι, θύματα οι περισσότεροι, της κρίσης, αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μετά από ένα καλοκαίρι με μειωμένη τουριστική κίνηση, δυσκολεύονται να διαχειριστούν το πρωτόγνωρο γεγονός της μακροχρόνιας συνύπαρξης με τόσο μεγάλο αριθμό άγνωστων ανθρώπων, σε μια μικρή πόλη, που οι περισσότεροι γνωρίζονται με τα μικρά τους ονόματα. Τα προηγούμενα δεν αναιρούν τις σοβαρές ευθύνες του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής το οποίο, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις και τη συνεχή ενημέρωση από τον βουλευτή και τις αρχές του τόπου, επιμένει δογματικά στην άρνηση της μεταφοράς προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να προτείνει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο. Επαναλαμβάνουμε ότι, η άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα των προσφύγων μεταναστών που υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του hot spot, είναι απόλυτα επιβεβλημένη. Η δυνατότητα του νησιού και των υποδομών του να φιλοξενεί με όρους αξιοπρέπειας πρόσφυγες είναι περιορισμένη. Το ενδεχόμενο δημιουργίας δεύτερου hot spot θα επιδεινώσει την κατάσταση και μας βρίσκει αντίθετους».
Επίσης, κυκλοφορεί η είδηση, ότι και ο βολευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, έστειλε γράμμα στον mister Tsipra και στους συναρμοδίους υπουργούς, στο οποίο ζητάει την άμεση απομάκρυνση των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων!
Αίσχος, αίσχος! Να επέμβει εδώ και τώρα ο σύντροφος Λάμπρου (του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ), ο… εισαγγελέας υπηρεσίας (του τμήματος καταπολέμησης του ρατσισμού) και εν ανάγκη κι ο ίδιος ο… Σόρος, να επαναφέρουν τα συντρόφια Χίου και Σάμου στον… ίσιο δρόμο!

https://ethnikismos.net/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...