Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
lathro_islamΜε αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Δημοσχάκη, σχετικά με το ρόλο της αστυνομίας στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, όπως αυτή απορρέει από τη «συνεργασία» της ΕΛΑΣ με την άρχουσα πολιτική τάξη, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ κ . Ρίζος που έκανε την παρουσίαση του βιβλίου ανέφερε τα εξής, όπως αυτά παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική έκδοση της καθεστωτικής καθημερινής:
«Η δημόσια τάξη στη χώρα μας υποφέρει από την ασυνέχεια και την ανοχή στα “άβατα” και της «άσυλα”. Τα «άβατα” και τα «άσυλα» είναι πλησίον μας, καταρρακώνουν τη ζωή της πρωτεύουσας, αμαυρώνουν την όποια αισθητική της, καταστρέφουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την αυθεντία του Κράτους. Αναιρούν τον ζήλο των αστυνομικών για την επιτέλεση της αποστολής τους και γεννούν ένα αμείλικτο ερώτημα, το οποίο πρέπει κάποτε να απαντηθεί: η χωλή δημόσια τάξη της χώρας οφείλεται σε ανικανότητα της ελληνικής αστυνομίας ή στα δεσμά που της επιβάλλει η ελληνική πολιτική τάξη;/ Με γνώμονα την πραγματικότητα και τις ανάγκες για υπερβάσεις σε καίριους τομείς, όπως το μεταναστευτικό αλλά και σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας τάξης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το άλφα και το ωμέγα για την προσέγγιση του τεράστιου αυτού θέματος «αποτελεί η αρχή της διαφυλάξεως των συνόρων της χώρας, η οποία, όπως τόνισε, παρά τις διαδεδομένες κατά καιρούς ανοησίες, αποτελεί το βασικό στοιχείο του κράτους και της κυριαρχίας του»
Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ρίζος αναφέρθηκε, για ευνόητους λόγους, στο ότι, εμποδίστηκε η ορθολογική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την ανάμειξη θεολογικών και ηθικών χαρακτηρισμών, πράγμα που αποτελεί πέρα ως πέρα ατυχές ως παράδειγμα. Όπως και να έχει πάντως, εμμέσως πλην σαφώς, ο επίτιμος πρόεδρος δεν είπε κάτι περισσότερο από αυτά που χρόνια υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή και η οποία δεν βρίσκει δημόσιο βήμα για να εκφράσει τις απόψεις της.  
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...